BUGARSKA NACIONALNA SRAMOTA: / Računali su na berbu medalja na OI, ali ništa od toga

Image
Foto: AFP

Bugarska je na svakim OI računala na berbu medalja u dizanju utega. Dosad su ih osvojili čak 36, od toga 12 zlatnih. Na OI 2016. godine u Riju neće osvojiti niti jednu. Zašto?

19.11.2015.
23:11
AFP
VOYO logo

Tamo neće niti nastupiti. Međunarodna federacija dizača utega zabranila je bugarskim natjecateljima nastup u Riju, nakon što je čak 11 sportaša (osam dizačica, tri dizačice) palo na doping kontroli. Oni su pred EP u Tbilisiju bili pozitivni na anabolički stereoid stanozolol.

Kraj i za španjolsku atletičarku

Asen Muradov, Ferdi Nazif, Vladimir Urumov, Stojan Enev i Dejan Minčev, kao i kolegice Nadežda-Mey Tuy Nguen i Maja Ivanova su supendirani na devet mjeseci, dok su Demir Demirev, Ivan Markov, Ivajlo Filev i Milka Maneva dobili dvostruko dužu kaznu jer su već ranije u karijeri pali na doping kontroli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo kod dopinga, ovaj četvrtak je bio vjerojatno posljednji dan u karijeri španjolske atletičarke Marte Domínguez. Odlukom sportskog suda u Lausannei, svi njeni rezultati od 2009. do 2013. godine su pobrisani, morat će vratiti i zlatnu medalju sa SP-a na utrci na 3000 metara u Berlinu. Dominguez (40) je varala s bio putovnicom…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo