HRVATSKA - CRNA GORA 9:10: / Nevjerojatno! Vodili smo čitavu utakmicu i onda neobjašnjivo pali; Ništa od medalje na Euru

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija neobjašnjivo je izgubila brončanu medalju, u utakmici protiv Crne Gore koja je iskoristila pad u posljednjoj četvrtini i ipak osvojila medalju na Euru

26.1.2020.
18:31
Profimedia
VOYO logo

HRVATSKA - CRNA GORA 9:10

U susretu za treće mjesto na europskom prvenstvu u Budimpešti hrvatska vaterpolska reprezentacija u nedjelju je izgubila od Crne Gore sa 9:10 (3:1, 4:2, 1:4, 1:3). Nažalost, hrvatski vaterpolisti nisu se uspjeli oporaviti nakon poraza u polufinalu od Španjolske (8:9) i porazom od Crne Gore zaključili su europsku smotru.

Image
MAĐARSKA PRVAK EUROPE: /

Mađari preko Španjolske nakon drame peteraca do rekordnog 13. naslova

Image
MAĐARSKA PRVAK EUROPE: /

Mađari preko Španjolske nakon drame peteraca do rekordnog 13. naslova

Crna Gora uspjela preokrenuti rezultat

Hrvatska je u tri navrata imala i četiri gola prednosti (6:2, 7:3, 8:4), no nije to uspjela obraniti. Crna Gora je uspjela preokrenuti rezultat, a minutu prije kraja i povesti sa 10-9. Hrvatska je imala napad za produžetak, ali Maro Joković nije bio precizan. Crnu Goru je do pobjede predvodio Aleksandar Ivović s pet golova, dok su u hrvatskim redovima najefikasniji bili Loren Fatović, Maro Joković i Josip Vrlić sa po dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Croatia's wing Ante Vukicevic (2nd R) vies with Montenegro's defenders during the men's water polo bronze match between Croatia and Montenegro at the European Water Polo Championships on January 26, 2020 in Duna Arena of Budapest, Hungary., Image: 494890036, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Peti poraz hrvatskih vaterpolista u šest susreta za broncu na europskim prvenstvima

Bio je to čak peti poraz hrvatskih vaterpolista u šest susreta za broncu na europskim prvenstvima. Hrvatska je tako ostala na četiri medalje osvojene na europskim prvenstvima. "Barakude" su osvojile zlato (2010), dva srebra (2003, 1999) i broncu (2018).

U finalnom susretu snage će odmjeriti Mađarska i Španjolska. Mađari su rekorderi sa 12 zlata, dok su Španjolci u dva dosadašnja finala oba puta poraženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Četvrta četvrtina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crna Gora zabija za 10:9. Crnogorci su brončani. Nevjerojatno, pa što nam se to dogodilo?!

31' - GOL Crne Gore za 9:9. Evo izjednačenja! Pa je li ovo moguće... Kakva drama, nisu se crnogorci predavali kao ni u prvoj utakmici, zabio je Spajić, a nedugo nakon toga zabio je i Ivović i Barakude su u problemima, čini se kako su u panici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' - Hrvatska zabija pogodak za 9:7 vodstvo. Elvis Fatović je strijelac. Imali smo dva igrača više, nitko nije skupio hrabrosti da puca prema crnogorskom golu, ali onda je lopta stigla do Lorena Fatovića koji je odlično potegnuo i zabio za plus dva.

25' - Evo i prve lopte za Crnogorce! Draško Brguljan uzeo je loptu za Crnu Goru koja sad ima priliku izjednačiti s igračem više, jer je odmah isključen Macan koji večeras više neće više igrati. Ovo mu je treće isključenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' - Gol za Crnu Goru 8:7. Ovo nikako nije dobro.

22' - Crna Gora zabija za 8:6, smanjili su Crnogorci, E ovo je već malo ozbiljnija situacija. Zabio je i čevrti gol Ivović, vezali su dva gola Crnogorci, a mi smo odmah pogriješili u napadu. Moramo se izdići iznad toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' - Pogodak Crne Gore za 8:4. Može ovo ići malo na dušu Marcelića, ali opraštamo mu, dosad je obranio čudesa. Zabio je Drašković i vratio Crnu Goru na -3, ali imamo pod kontrolom utakmicu.

20' - Pogodak naših za 8:4. Nakon nekoliko promašenih napada s jedne i druge strane, evo zabijamo pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opet smo osvojili loptu prvim plivanjem! No, nismo to uspjeli iskoristiti, dobili smo gol iz kontre.

POLUVRIJEME U BUDIMPEŠTI. Veliku prednost imaju Barakude na poluvremenu! Marcelić je odličan na golu, u napadu dosta zabijamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DRUGA ČETVRTINA:

14' - Ma sve brani Marcelić! Odličan je naš golman, ne da da prođe nijedna lopta, udaljenost nije važna, on to skida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12' - Gol Hrvatske za 5:2. Ma bravo, Luka! Kako je odigrao ovo naš Bukić, maestralno, vagajući na koju će stranu krenuti.

10' - Marcelić postiže gol za 4:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' - Crna Gora zabija za 3:2, vodstvo Hrvatske. Nisu se naši posložili u obrani, vagao je dugo Drašković i pričekao da Marcelić malo potone, dočekao priliku i zabio.

Opet smo prebrzi za Crnogorce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - PRVA ČETVRTINA:

KRAJ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8' - Evo nam gola, vodimo 3:1. Iskoristili smo igrača više odličnim šutem izvana! Digao se Ante Vukičević i pogodio uz samo desnu stativu crnogorskog gola za pljesak Hrvata. Uzeli smo odmah loptu Crnogorcima i krenuli u napad zadnjih 10 sekundi, ali nakon prvih osam minuta rezultat je 3-1 za Hrvatsku.

7' - Pogodak Crne Gore za 2:1. Evo i prvog gola Crnogoraca u utakmici. Ivović je zabio, zaboravili su ga naši, naljutio se Tucak na Jokovića koji je prekasno izašao u blok, a lopta je završila iza Marcelića. Minuta je do kraja prve četvrtine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4' - Obradović je dobio isključenje, a naši su prvi put imali igrača više i nismo to iskoristili. Vukićević je požurio, i bacili smo tu priliku u bunar. Crnogorci su u napadu sad s igračem više jer je isključen Benić, ali odlično je Joković blokirao Ivovića i imamo novi napad. Pa ajmo to sad realizirati.

2' - Ma, bravo, Maro! Pucao je snažno Joković iz peterca, ništa tu nije mogao crnogorski golman i 'barakude' su u vodstvu. Pokretljivi su naši u obrani i to je dobro, Crnogorci teško pronalaze rješenja, igraju teško, sporo, tromo, a i ono što zasad prođe, brani Marcelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2' - Peterac za Hrvatsku. Odmah na početku imamo priliku za vdstvo. Nismo uspjeli realizirati prvi napad pa su Crnogorci išli po prvo vodstvo. I po to su išli s igračem više jer je isključen Macan, ali odlično je reagirao Ivan Marcelić i obranio naš gol! Bukić je brzo otplivao i zaradio peterac.

Počela je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


17 -20 - "Iza nas je duga i neprospavana noć, svi smo vrtjeli polufinalnu utakmicu po glavi. No, svjesni smo važnosti utakmice za broncu. Stoga sada ne trebamo ulaziti u dublje analize utakmice sa Španjolskom već se trebamo fokusirati na borbu za medalju", poručio je hrvatski vaterpolski reprezentativac Maro Joković uoči utakmice s Crnom Gorom za europsku broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već pobijedili Crnogorce

Izbornik Ivica Tucak analizirao je razloge poraza koji je njegovu momčad ostavila bez mogućnosti da se u Budimpešti bori za naslov europskog prvaka i izravan plasman na olimpijski turnir.

"Detalji su prevagnuli u korist Španjolaca. Radi se o nekoliko odbijenih lopti i nerealiziranih situacija kao i primanje gola s istekom napada. To su situacije koje ne možete predvidjeti. Španjolcima čestitke, bili su bolji protivnik. Odigrali smo puno kvalitetniju utakmicu nego u Gwangjuu, međutim nedovoljno da se pobijedi. Španjolci su dokazali da spadaju u sam vrh svjetskog vaterpola. Mi se moramo okrenuti nama i koliko god nismo ostvarili naš cilj da se kvalificiramo na Olimpijske igre, moramo završiti ovaj turnir pobjedom", izjavio je izbornik Tucak.

'Bit će teže...'

Hrvatska je na ovom Europskom prvenstvu već pobijedila reprezentaciju južnih susjeda u grupnoj fazi natjecanja. U jednom trenutku su hrvatski vaterpolisti vodili sa 10-5 i kontrolirali rezultat, da bi Crnogorci došli do 10-10 u samoj završnici, ali je pobjeda (11-10) otišla na hrvatsku stranu.

"Crna Gora je kao ekipa fizički vrlo jaka momčad, možda i najmoćnija na turniru. Imaju četiri beka u ekipi, igraju čvrst vaterpolo u obrani, a u napadu oslobađaju svog najboljeg šutera Ivovića. Dosta ih zajedno i igra u Herceg Novome, tako da su dobro uigrana momčad na čelu s kvalitetnim trenerom. Bit će to teška utakmica, svakako drugačija od one u skupini. Ova donosi puno više tenzije i stresa, u ovoj igramo za medalju. Bitno je dobro se pripremiti, vjerujem da možemo pobijediti," zaključio je centar hrvatske reprezentacije Luka Lončar.

Utakmica za broncu na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 17.30 sati, dok će se od 19 sati za zlato boriti reprezentacije Mađarske i Španjolske.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo