KRAJEM MJESECA / Osniva se regionalna rukometna liga

Image

Krajem mjeseca u Sarajevu će najvjerojatnije biti osnovana regionalna (muška) rukometna liga. HRS predlaže da joj sjedište bude u Zagrebu.

15.6.2010.
20:45
VOYO logo

Čini se da je regionalna rukometna liga samo pitanje formalnosti. Krajem ovog mjeseca u Sarajevu bi trebao biti održan sastanak zainteresiranih saveza i klubova na kojemu će se liga i službeno pokrenuti.

Do tada ipak treba razjasniti još niz detalja, uključujući i tko zapravo spada u "regiju" te gdje bi bilo sjedište lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među zainteresiranima je i Hrvatski rukometni savez (HRS), čiji je Upravni odbor (još se čeka potvrda Skupštine) u utorak odlučio da se krene u osnivanje regionalne lige kako bi hrvatski klubovi mogli u njoj zaigrati već u sezoni 2011./2012.

Predsjednik HRS-a Sandi Šola kaže kako je "činjenica da bi ta liga pridonijela popularnosti rukometa u čitavoj regiji, ali i omogućila našim najboljim klubovima puno više kvalitetnijih utakmica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim nas, tu bi još igrali Mađari, Bosanci, Srbi, a zainteresirani su Švicarci, Austrijanci itd.. Naš prijedlog je da sjedište lige bude u Zagrebu, a tek treba urediti odnose unutar svih saveza i lige, npr. sastav lige, sistem ispadanja, pitanje plasmana u europska natjecanja i sl.", rekao je Šola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo