NAPAD NA AUTOBUS / Osmorici BBB-a ukupno više od 16 godina zatvora

Image
Foto: Pixsell

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu u ponedjeljak je izrečena presuda navijačima koji su u prosincu 2010. napali autobus s navijačima PAOK-a. Osmorica od devetorice optuženih proglašena su krivima te su dobili ukupno 16 godina i devet mjeseci zatvora.

3.12.2012.
15:52
Pixsell
VOYO logo

Prije gotovo dvije godine, 14. prosinca 2010., veća skupina huligana napravila je 'sačekušu' u Novom Zagrebu te kamenjem i bakljama zasula autobusu u kojem su bili VIP gosti grčkog nogometnog kluba PAOK.

Grci su u Zagreb došli na utakmicu Europske lige protiv zagrebačkog Dinama, a otišli su s vrlo neugodnim i ružnim sjećanjima na napad za kojeg su na koncu optužena devetorica pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnica im je teret stavila općeopasnu radnju iz mržnje kojom su ugrozili živote putnika i imovinu navijača PAOK-a, a presuda je, dvije godine nakon incidenta, izrečena u ponedjeljak na Općinskom kaznenom sudu u zagrebačkoj Ilici.

Kako piše tportal, prvookrivljeni Gordan Brljević proglašen je krivim te je dobio kaznu zatvora od dvije godine. Iste kazne dobili su Mario Brljević, Damir Demirović, Marko Lonjak, Antun Tomić i Matija Šanrodl. Četvrtookrivljeni Boris Đeferović je dobio kaznu od dvije godine i šest mjeseci zatvora, a petookrivljeni Dario Cepić osuđen je na dvije godine i tri mjeseca zatvora. Njihove kazne su veće jer su ranije bili kažnjavani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devetookrivljeni Matija Kucek jedini je oslobođen krivnje jer nije dokazano da je sudjelovao u neredima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo