Peti poraz Splićana / Oslabljeni Jadran tri se četvrtine dobro držao kod europskog prvaka

Image

Splitski Jadran bez trojice igrača potonuo je tek u završnoj četvrtini na gostovanju kod Olympiakosa

9.1.2019.
20:08
VOYO logo

Ne valja ništa u sportu unaprijed proglašavati gotovim, ali Jadranovo gostovanje kod Olympiakosa već u startu djelovalo je kao put bez nade za splitsku momčad. Što zbog činjenice da je stigla u dom aktualnih europskih prvaka gdje se na prste jedne ruke mogu nabrojati porazi grčkog kluba u posljednjih nekoliko godina, što zbog izostanka čak trojice igrača (Kunac, Kovačić, Delić) koji su skratili rotaciju Ivanu Asiću na tek devet igrača u polju.

I da su bili kompletni, realno, jadranaši se ne bi imali čemu nadati osim što manjem porazu. Da će i to biti vraški težak zadatak, dovoljno je bilo pogledati prvih 130 sekundi utakmice. Toliko je Grcima trebalo da spraše već tri komada (Genidounias, Bušlje, Gounas) u mrežu hrvatskog predstavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Asić je odmah morao pozvati igrače k sebi i uputiti im koju riječ smirenja što je upalilo jer su oni uzvratili s dva uzastopna pogotka Butića i Krapića, a još su imali i napad s igračem više kojim su mogli i potpuno izjednačiti u samo tri i pol minute što je izgledalo nemoguće nakon onog užasnog otvaranja koje je slutilo na razbijanje.

Međutim, vrijeme je prolazilo, a Jadran je i dalje držao korak (5:6). To je apsolutno bilo poželjno kako bi se unervozilo domaćine koji su možda i nesvjesno bili podcjenjivački nastrojeni prema inferiornijem protivniku. Odnosi se to ponajprije na obrambeni angažman jer Splićani su neočekivano lagano postizali pogotke inače moćnoj grčkoj obrani. Pet za nepunih 12 minuta bilo je za pohvalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No svejedno smo bili uvjereni da je samo pitanje trenutka kada će Theodoros Vlachos podići glas, a njegova momčad intenzitet kojim će početi lomiti jadranaše. Nismo se prevarili jer je Olympiakos to i učinio otplivavši na Gounasov i Genidouniasov pogon vrlo brzo na 9:5, što je načelno bio početak kraja.

Kraj je, pak, trebalo još i dočekati s pristojnim minusom jer u završnici treće četvrtine utakmicu je okončao kapetan Anđelo Šetka i Olympiakos je u završnim minutama iskontrirao jadranaše za uvjerljivu pobjedu koja će na prvu odati krivi dojam o sasvim dobrom, s obzirom na okolnosti, splitskom otporu tri četvrtine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LEN Liga prvaka, skupina B, šesto kolo:

Olympiakos - Jadran Split 13:7 (5:3, 2:2, 3:1, 3:1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olympiakos: Pavić, Galanopoulos; Mylonakis, Skoumpakis, Genidounias 4, Fountoulis 1, Kakaris, Dervisis 1, Bušlje 1, Mourikis, Gounas 5, Argyropoulos 1, Obradović

Jadran Split: Anić, Podrug; Zović 2, Krapić 1, Butić 2, Pejković, Power 1, Popović 1, Visković, Milardović, Šetka, Podrug

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peterci: Olympiakos 0/0, Jadran Split 1/1

Igrač više: Olympiakos 6/9, Jadran Split 2/7

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo