MAHER S LOPTOM / On je najmlađi debitant u povijesti HNL-a!

Cibalijn nogometaš, 16-godišnji Marko Dabro, ovog je vikenda postao najmlađi debitant u povijesti HNL-a. Već je privukao interes velikana poput Chelsea i Juventusa, a za RTL Danas otkriva kako sanja Zlatnu kopačku!

31.3.2013.
19:05
VOYO logo

S loptom zna sve, a od sada će to pokazivati u HNL-u. Cibalijin napadač MarkoDabro jučer je protiv Splita upisao prve seniorske minute i postao najmlađi debitant sa samo 16 godina i dva dana.

"Sa 16 godina debitirati u HNL-u, nije to mala stvar. Sigurno da sam sretan i mislim da ću opravdati ovo šta sam dobio priliku", rekao nam je Dabro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na listi najmlađih smijenio je AlenaHalilovića koji je debitirao sa 16 godina i 105 dana. Halilović još drži rekord najmlađeg strijelca HNL-a, zabio je osam dana nakon debija. Da sruši i taj rekord Dabri je ostalo još sto dana. Zbog svega je već na sebe privukao interes Dinama i Hajduka, ali i Juventusa, Chelseaja i ostalih europskih velikana.

"Drago mi je što je moj trud prepoznat, ali mislim da sam još mlad da se okušam u tim velikim klubovima. Uzor mi je Falcao. Nekako mislim da najviše sličim njemu", kaže Dabro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A uzor po ponašanju van terena?

"Prije sam više kao Modrić, znači bubica. A za ubuduće ne znam. Malo sam još sramežljiv, malo mi je neugodno", otkrio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dabro je član i mlade U-17 reprezentacije koja je prije pet dana potvrdila Euro. Preduvjeti za uspjeh su tu, pa su takve, velike,  i želje. "Volio bih se vidjet u nekom velikom klubu, osvajati prvenstva, možda neke individualne nagrade. Nešto tipa Zlatna kopačka, to mi je jedna velika želja."

Kako je krenuo, želje koje kod ovog tinejdžera ne bi trebale ostati neostvarene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo