Novi skandal /

Olimpijski pobjednik se žestoko obrušio na Kineze: 'Krše ljudska prava, ali i nacisti su organizirali Olimpijske igre'

Image
Foto: profimedia.hr

Mladi je Šveđanin po povratku u domovinu dao vrlo zapaljiv intervju u kojem je bez dlake na jeziku napao kineski režim

19.2.2022.
14:33
profimedia.hr
VOYO logo

Dvostruki olimpijski pobjednik u brzom klizanju, Šveđanin Nils van der Poel nakon trijumfa na Igrama nakon povratka u domovinu žestoko se obrušio na Kinu i kineski režim.

U razgovoru za Sport Bladet, podijelio je svoje dojmove sa ZOI-a kazavši kako je zemlja prekrasna kao i ljudi no onda je konstatirao kako smatra da je bilo "neodgovorno Kini dodijeliti organizaciju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kinezi krše ljudska prava'

"Smatram da je izuzetno neodgovorno da se organizacija Olimpijskih igara dodijeli zemlji koja tako grubo krši ljudska prava kao što to radi Kina", objasnio je Poel i potom nastavio svoj žestoki napad.

Image
ZOI /

Pogledajte kako je finski skijaš pao na kamermana

Image
ZOI /

Pogledajte kako je finski skijaš pao na kamermana

"Olimpijske su igre najveći sportski događaj, događaj koji ujedinjuje svijet i okuplja nacije, a opet, organizirali su ih i nacisti i Hitler prije napada na Poljsku kao i Rusija prije no što je izvršila invaziju na Ukrajinu", rekao je Poel aludirajući na Olimpijske igre iz Berlina 1936. i one iz Sočija 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amnesty International optužio Kinu za zločin protiv čovječnosti

Inače u ljeto 2021. godine Amnesty International je optužio Kinu za "zločine protiv čovječnosti". Poel je pred kraj intervjua upitan i jesu li sportaši razgovarali o ovoj temi u olimpijskom selu.

"Većina sportaša je fokusirana na to da osvoje medalju, a ne na geopolitiku. Mi ne pričamo previše o tim temama", zaključio je 25-godišnji Šveđanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo