BJELORUSKA SPRINTERICA IZAZVALA POTRESE / Pristupila je policajcima na aerodromu i otkrila najgoru priču OI-a: 'Ona je sad zaštićena i sigurna'; Poljska joj nudi utočište

Image
Foto: Profimedia

Kristina Cimanovskaja provela je noć na aerodromu u Tokiju

2.8.2021.
7:41
Profimedia
VOYO logo

Bjeloruska sprinterica koja je odbila prisilno se vratiti u domovinu, nakon što je izjavila da je odvedena na aerodrom protivno svojoj volji i kreirala buru kakvu Olimpijske igre ne pamte, barem ne takvog tipa, "zaštićena je, sigurna" i zbrinuta, izjavio je Svjetski olimpijski odbor. Kristina Cimanovskaja (24), provela je noć u zračnoj luci nakon što je u nedjelju potražila sigurnost kod japanske policije u zračnoj luci Haneda u strahu od otmice, jer je bila prisiljena napustiti Igre zbog kritika, a to nije htjela, prenose strani mediji.

Image
SKANDAL NA OLIMPIJSKIM IGRAMA /

Drama na tokijskom aerodromu: 'Pomozite mi, upali su mi u sobu. Žele me oteti, neću nazad'

Image
SKANDAL NA OLIMPIJSKIM IGRAMA /

Drama na tokijskom aerodromu: 'Pomozite mi, upali su mi u sobu. Žele me oteti, neću nazad'

Prisilno odvedena s Igara?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpijka je izjavila da su ju u nedjelju prisilno odveli članovi stožera njene zemlje na OI, nakon što se javno žalila u vezi sa trenerima u Bjelorusiji...

Mark Adams, glasnogovornik Svjetskog olimpijskog odbora, izjavio je da je bjeloruska atletičarka razgovarala o tome što dalje učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvjerila nas je i uvjerava da se osjeća zaštićeno i sigurno. Noćila je u zračnoj luci u zaštićenoj i sigurnoj atmosferi. "MOK i Tokio 2020 nastavit će svoje razgovore zajedno s njom i japanskim vlastima kako bi saznali sljedeći korak u narednim danima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritizirala

Kritizirala je Kristina trenere na svom Instagram računu, rekavši da je stavljena u štafetu bez obzira na to što se ni u kojem slučaju nije utrkivala ranije nego što je to učinila. Dodatno je tvrdila da su neki članovi njezine ekipe procijenjeni da se ne mogu natjecati. Nisu navodno bili podvrgnuti dovoljnim provjerama dopinga. "Treneri su otišli u sobu Cimanovskaje i obavijestili je da se spakira kao odgovor na ono što je izjavila", tvrdi.

Cimanovskaja i dalje tvrdi kako da odvedena na aerodrom u Tokiju protivno svojoj volji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je stigla na zračnu luku, pristupila je policajcima i odbila se ukrcati na let za Minsk preko Istanbula. Aktivistička skupina koja joj je pružila podršku izjavila je da se boje za njen život u Bjelorusiji i da je namjerno tražila azil kod austrijskog veleposlanstva. Poljska ju je dodatno opskrbila humanitarnom vizom, pri čemu je zamjenik ministra za prekomorske poslove Marcin Przydacz rekao da je "slobodna baviti se svojim sportskim zanimanjem u Poljskoj ako to odluči".

'Pokušavaju me nasilno vratiti kući bez mog pristanka'

U poruci na društvenim mrežama, Cimanovskaja je izjavila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokušavaju me nasilno vratiti kući bez mog pristanka. "

Podsjetimo, dužnosnici Bjeloruskog olimpijskog odbora (BOO) navodno su u nedjelju pokušali sprintericu Kristinu Cimanovskaju prisilno vratiti u domovinu nakon što je javno kritizirala vodstvo atletske momčadi. Bjeloruski novinar Tadeusz Giczan tvrdi da Cimanovskaja traži azil u Austriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giczan tvrdi da su državni mediji već počeli napadati Cimanovskaju koja je u petak kritizirala vodstvo atletske momčadi Bjelorusije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cimanovskaja je za Reuters rekla da se ne planira vratiti u Bjelorusiju te da je u Zračnoj luci Haneda u Tokiju potražila pomoć japanske policije kako se ne bi morala ukrcati na let na koji su je pokušali strpati dužnosnici BOO-a. Nastao je pravi skandal o kojem sad bruji sportski svijet...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjeloruska sprinterica koja je kritizirala diktatora, kako ističu Englezi, kojeg podržava Putin, Lukašenka, ustvrdila je da ju bjeloruski olimpijski dužnosnici pokušavaju natjerati da se vrati kući nakon što se požalila na svoje trenere, u strahu od pokušaja otmice, za vlastiti život...

'Neću se vratiti u Bjelorusiju'

"Neću se vratiti u Bjelorusiju", rekla je Reutersu u poruci putem Telegrama, prenose Englezi, točnije Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cimanovskaja (24) prethodno je tvrdila da su je u četvrtak u kratkom roku ubacili bjeloruski dužnosnici u štafetu nakon što je za neke kolegice utvrđeno da se ne mogu natjecati. Tvrdi da su joj dužnosnici Bjeloruskog olimpijskog odbora upali u sobu i rekli da se počne pakirati.

Sportašica tvrdi i da je odvedena na aerodrom prije nego što je mogla otrčati u štafeti 200 i 4 x 400 metara. Izvor iz Bjeloruske zaklade sportske solidarnosti, koja podržava sportaše koji su zatvoreni ili udaljeni zbog svojih političkih stavova, rekao je da je Katarina u ponedjeljak planirala zatražiti azil u Njemačkoj ili Austriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj slučaj koji zabrinjava dolazi mjesecima nakon što su zapadne zemlje osudile vladu moćnika koji podržava Kremlj Lukašenka-nazvanog posljednjim diktatorom Europe-nakon što je borbeni avion MiG-29 iz sovjetskog doba oteo oteti komercijalni putnički avion kako bi mogao uhititi disidentskog novinara. Sve se pretvorilo u ružnu priču s repovima.

Pratite Olimpijske igre na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo