5. KOLO LIGE PRVAKA / Olić pogodio za spas Bayerna

Image

Hrvatski reprezentativac postigao je pogodak kojim su Bavarci slavili 1:0 nad Maccabijem i time ostali u igri za osminu finala elitnog klupskog europskog natjecanja.

25.11.2009.
22:05
VOYO logo

U susretu skupine A nogometne Lige prvaka Bayern je na domaćem terenu pobijedio Maccabi iz Haife sa 1:0, a pobjednički gol zabio je hrvatski reprezentativac Ivica Olić u 62. minuti.

Olić je odigrao 81 minutu za minhensku momčad, a drugi hrvatski reprezentativac u redovima Bayerna Danijel Pranjić igrao je do 70. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je ostao u igri za plasman u osminu finala, ali u tome im je pomogao rezultat iz Bordeauxa. Francuski prvak, koji je već osigurao osminu finala, na domaćem je terenu pobijedio Juventus 2-0 pogocima Fernanda (54) i Marouanea Chamakha (90+4).

Bordeaux ima 13 bodova, a slijede Juventus sa 8 i Bayern sa 7 bodova. U posljednjem kolu, 8. prosinca, Juventus dočekuje Bayern. Talijanima je dovoljan remi za prolaz u osminu finala, a Bayern mora ići po pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U B skupini moskovski CSKA je na domaćem terenu pobijedio njemački Wolfsburg 2-1, pa su obje momčadi ostale u igri za plasman u osminu finala. Gosti su poveli pogotkom Edina Džeke u 19. minuti, a CSKA je preokrenuo u drugom poluvremenu. U razmaku od osam minuta Tomaš Necid (58) i Miloš Krasić (66) bili su strijelci za pobjedu ruske momčadi.

Manchester United, koji je već osigurao osminu finala, kod kuće je izgubio od Bešiktaša sa 0-1, a strijelac je bio Rodrigo Tello u 20. minuti. Manchester je nastupio sa pričuvnom ekipom, odmarajući svoje najbolje igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči posljednjeg kola Wolfsburg i CSKA poravnati su po bodovima, imaju po 7 bodova, ali je Wolfsburg u prednosti kada se gleda međusobni omjer. U zadnjem kolu, 8. prosinca, Wolfsburg dočekuje Manchester United, a CSKA gostuje kod posljednjeplasiranog Bešiktaša.

Nogometaši madridskog Reala stigli su nadomak plasmana u osminu finala Lige prvaka zahvaljujući minimalnoj 1-0  domaćoj pobjedi protiv Zuricha na Santiago Bernabeu, dok su Milan i Marseille na San Siru igrali 1:1 u skupini C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini gol za Real postigao je Gonzalo Higuain (21), a s te utakmice vrijedi zabilježiti i povratak na teren Cristiana Ronalda koji je u 70. minuti zamijenio Raula.

Milan je na San Siru poveo u 10. minuti golom Marca Boriella, a izjednačio je Lucho Gonzalez u 16. minuti. U drugom poluvremenu gosti su dva puta tresli okvir vratiju, ali nisu uspjeli postići pogodak kojim bi uvelike popravili svoje izglede za prolazak u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči posljednjeg kola vodi Real sa 10 bodova, Milan je drugi sa osam, Marseille treći sa sedam, dok je Zurich sigurno posljednji s tri osvojena boda.

Nogometaši Chelseaja osigurali su prvo mjesto u skupini D Lige prvaka zahvaljujući 1-0 pobjedi protiv Porta na Dragau. Jedini pogodak na utakmici postigao je Nicolas Anelka u 69. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici u ovoj skupini APOEL iz Nikozije i Atletico iz Madrida su na GSP stadionu u Nikoziji odigrali 1-1. Poveli su domaći preko Nenada Mirosavljevića (5), a izjednačio je Simao Sabrosa (62).

Kolo prije kraja natjecanja Chelsea ima 13, a drugi Porto devet bodova. Atletico je ostao treći s tri osvojena boda, dok je APOEL četvrti s dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo