NE NAMJERAVA ODSTUPITI / Oglasio se i veliki gazda FIFA-e: 'Nadam se da ćemo iskorijeniti sve nezakonite radnje iz nogometa'

Image
Foto: AP

'Ovo je teško vrijeme za nogomet, navijače te FIFA-u. Za ovakve prijevare nema mjesta u nogometu i oni koji su u to uključeni, bit će izbačeni iz nogometa', priopćio je Sepp Blatter

28.5.2015.
6:55
AP
VOYO logo

ZUERICH - Nakon što je u srijedu buknula afera koja sumnjiči niz visokih dužnosnika Fife za umiješanost u korupciju, predsjednik Sepp Blatter priopćio je da je odlučan u namjeri da iskorijeni sve nezakonite radnje iz nogometa.

Image
VELIKA KORUPCIJSKA AFERA /

Čelnici europskih saveza okrenuli leđa šefu FIFA-e: 'Blatteru odlazi!'

Image
VELIKA KORUPCIJSKA AFERA /

Čelnici europskih saveza okrenuli leđa šefu FIFA-e: 'Blatteru odlazi!'

"Pozdravljamo istragu američkih i švicarskih vlasti i nadamo se da će nam to pomoći da usvojimo mjere koje će iskorijeniti sve nezakonite radnje iz nogometa. Također, Etički odbor Fife privremeno je suspendirao sve one koji su povezani s ovom aferom", priopćio je u srijedu Blatter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarska policija je u srijedu ujutro na zahtjev američkih vlasti privela niz visokih dužnosnika Fife u hotelu u Zurichu zbog sumnji u umiješanost u korupciju, mito i pranje novca u iznosu većem od 100 milijuna dolara."Ovo je teško vrijeme za nogomet, navijače te Fifu. Za ovakve prijevare nema mjesta u nogometu i oni koji su u to uključeni, bit će izbačeni iz nogometa. Današnja akcija koju je proveo ured Glavnog tužitelja Švicarske pokrenuta je kada je Fifa krajem prošle godine predala dokumente švicarskim vlastima. Fifa će nastaviti surađivati s odgovornim vlastima, ali i unutar same Fifine organizacije da se iskorijene ovakve radnje, te da povratimo vaše povjerenje i osiguramo da u nogometu više ne bude nezakonitih radnji", ističe Blatter, koji se nalazi na čelu krovne svjetske nogometne organizacije od 1998. godine, te je glavni favorit za novi mandat na izborima koji bi se trebali održati u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike