Novi seksualni skandal potresa Ameriku!

Dvije žene izjavile su kako ih je Don Peters, nekadašnji trener olimpijske gimnastičke reprezentacije SAD-a, seksualno zlostavljao dok su još bile tinejdžerice.

26.9.2011.
10:55
VOYO logo

Don Peters, začetnik SCATS gimnastičkog kluba Huntington Beach, koji je pod njegovim vodstvom izrastao u najveći centar za gimnastiku u Sjedinjenim Državama, te izbornik i glavni trener nacionalne olimpijske reprezentacije iz 1984. godine, mora se suočiti s ozbiljnim optužbama za seksualno zlostavljanje mladih gimnastičarki.

Ukoliko se optužbe potvrde, Petersu prijeti doživotan izgon iz gimnastike i sporta uopće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doe Yamashiro, koja je tijekom osamdesetih zajedno s Petersom vodila američku reprezentaciju, potvrdila je da je imala seksualni odnos s njim dok je imala 17 godina. Druga ženska osoba koja je željela ostati anonimna tvrdi da je imala odnos s Petersom dok je imala 18 godina, premda je on bio upoznat s činjenicom da je bila zlostavljano dijete.

Linda McNamara, bivša asistentica direktora u klubu, kaže da joj je sam Peters početkom devedesetih priznao da je imao spolne odnose s tri gimnastičarke koje su bile tinejdžerice, uključujući Yamashiro i drugu neimenovanu djevojku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yamashiro i McNamara su također naglasile kako matični nacionalni savez, USA Gymnastics, istražuje navedene optužbe. U dopisu koji je medijima uputio odvjetnik Dona Petersa navodi se da Yamashiro nikada prije nije javno iznosila takve tvrdnje i to nije željela učiniti, a ostale navodne optužbe odbacuje i smatra ih povredom Petersove privatnosti.

Vezani članci:

arti-201107190470006 arti-201103220845006 arti-201107110528006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo