Đoković 'plače' zbog Hrvata: 'Ovo je velika nepravda, jednostavno nevjerojatno!'

Srpski tenisač Novak Đoković ljut je zbog nepravde koja se dogodila Marinu Čiliću i Viktoru Troickom.

6.11.2013.
10:50
VOYO logo

Čilić je, podsjetimo, bio suspendiran četiri mjeseca da bi se na kraju utvrdilo kako uopće u organizmu nije imao zabranjenu supstancu. Troicki je pak suspendiran 25. svibnja ove godine jer na turniru u Monte Carlu nije dao traženi uzorak krvi isti dan nakon meča, nego je tražio da to učini dan kasnije. Njegova se obrana temeljila na tome da mu je liječnica koja mu je trebala vaditi krv dopustila taj ustupak jer mu je, kako tvrdi, bilo loše.

Zbog tih događaja Đoković se jako naljutio na Svjetsku tenisku organizaciju i cijeli antidopinški program, odnosno institucije koje ga provode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opet se dokazalo da sistem WADA-e (Svjetske antidopinške organizacije) ne valja. Ne znam koliko ste upoznati s procedurom, ali kada vas optuže dužni ste otići Antidopinški sud, a nikada se nije dogodilo da je igrač dobio spor na tom sudu. Zato je izvjesno da ćete u najmanju ruku izgubiti vrijeme, kao što smo vidjeli u slučaju Marina Čilića. Na kraju se ispostavilo da mu zapravo nisu našli zabranjenu supstancu u krvi. Čija je krivica što je izgubio četiri-pet mjeseci svog života, karijere, novca, ATP bodova, svega? To je njegov posao, njegov život. Tko će odgovarati zbog toga? Ovo je velika nepravda, jednostavno nevjerojatno", rekao je Đoković i komentirao slučaj Troickog kojeg poznaje od svoje osme godine.

"Viktor neće moći igrati do lipnja sljedeće godine, a ova gospođa, koja je tog dana bila predstavnik WADA-a na turniru, sutra će se mirno vratiti na svoj posao. I nitko zbog toga neće odgovarati, a samo će on snositi posljedice. Viktor nije bio pozitivan na bilo koju zabranjenu supstancu, toga dana mu je bilo loše i zamolio je da krv da sljedećeg dana. Ona mu je rekla da treba napisati izvještaj i da će sve biti u redu. Zbog njenog nemara i njenog neprofesionalizma on je isključen s ATP toura na godinu dana. Zbog toga što se njemu sada dogodilo, ja, kao profesionalac, ću biti nervozan kada budem sljedeći put odabran za testiranje. Čuo sam i da je Andy Murray najavio kako će tražiti da nezavisni laboratorij paralelno obrađuje isti uzorak koji bude davao. Mislim da to dovoljno govori. Nemam povjerenja u njih i ne vjerujem u sve ovo što se događa. Sutra se to može dogoditi bilo kome", zaključio je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski tenisač Novak Đoković savladao je Švicarca Rogera Federera sa 6-4, 6-7(2), 6-2 u ogledu 1. kola skupine B ATP Finalsa u Londonu.

U reprizi prošlogodišnjeg finala branitelj naslova došao je do 15. pobjede u 31. međusobnom ogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odlučujućem trećem setu Đoković je napravio break odmah na početku i kasnije još jednom oduzeti servis suparniku za sigurno provođenje meča kraju nakon dva sata i 22 minute igre.

Đoković i dalje ima teoretske šanse okončati godinu na broju 1 ATP ljestvice, ali njegovom konkurentu Rafaelu Nadalu treba samo još jedna pobjeda u skupini A da bi on okončao 2013. kao najbolji tenisač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, šesterostruki osvajač ovog turnira će plasman u polufinale tražiti u mečevima protiv Juana Martina del Potra i Richarda Gasqueta.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo