Populariziranje relija /

Nova reli utrka u Hrvatskoj: U ožujku debi relija 'Četiri rijeke Karlovac'

Image
Foto: Profimedia

Uoči spektakularne WRC utrke u Hrvatskoj od 21. do 24 predstavljena je nova reli utrka koja će biti održana u Karlovcu u ožujku.

3.2.2022.
17:17
Profimedia
VOYO logo

Nakon što je prošle godine po prvi put u Hrvatskoj održan Croatia Rally FIA, utrka Svjetskog prvenstva u reliju (WRC), a nedavno potpisan ugovor na još tri godine, u četvrtak je u Karlovcu prestavljena uvertira tom travanjskom natjecanju, prvo izdanje relija "Četiri rijeke Karlovac“, koji će biti održan u ožujku.

Predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, Davorin Štetner, potvrdio je da WRC ostaje u Hrvatskoj ida su unatrag tjedan dana potpisani svi najvažniji dokumenti za to, Ostale su još neke formalnosti, ali pripreme za utrku su već u punom jeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rute WRC-a Croatia Rally FIA ostati će uglavnom iste, a manje izmjene i sve druge detalje oko utrke bit će objavljene 22. ovog mjeseca na posebnoj tiskovnoj konferenciji.

Predsjednik Organizacijskog odbora relija "Četiri rijeke Karlovac" i direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak, očekuje da će ovo natjecanje od prvog izdanja i dalje kroz godine “dobiti ogroman turistički značaj kao prepoznatljiv turistički brend“, posebno i zbog toga jer predstavlja i službeni početak sezone i uvertiru WRC-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo popunjenost svih smještajnih kapaciteta. Već sad imamo u najavi timove koji će nastupiti, tehničko osoblje, a bit će i gledatelja. Bit će to spektakl koji će se dalje samo razvijati dugi niz godina", rekao je Fanjak.

Prvo izdanje relija "Četiri rijeke Karlovac“ održat će se od 25. do 27. ožujka, a ruta će prolaziti dijelom kroz Karlovac te dijelom prošlogodišnjom trasom WRC Croatia Rallyja.

Image
Foto: Profimedia

Spektakularna ruta na reliju u Karlovcu

Očekuje se dolazak barem desetorice vozača iz WRC2 i  WRC3 kategorije iz Mađarske, Austrije, Njemačke i Italije, posebno zato jer će se brzinski ispiti u velikom dijelu podudarati s onima koji su bili u itinereru prošlogodišnjeg WRC natjecanja.

Govoreći o "QRR Karlovac", direktor natjecanja Mato Šebalj je rekao da se očekuje velik broj posada, jer je je riječ o utrci iz kalendara Prvenstva Hrvatske i o međunarodnom zonskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzinski ispiti će se voziti na tri različite rute: prva je na relaciji Vrhovac - Vrškovac na prostoru Grada Ozlja, druga je na relaciji Vinski Vrh - Duga Resa te je identična trasi WRC utrke, a treća je na relaciji Banjsko Selo - Gornje Bukovlje.

Davorin Štetner je također potvrdio da su za WRC Croatia Rally pripreme u punom jeku, da će utrka biti 21. do 24. travnja te je pohvalio suradnju sporskog djela organizacije sa turističkim djelom i lokalnom i regionalnom samoupravom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo