OTVORIO DUŠU / Boban otkrio za čime najviše žali: 'Nikako si to ne mogu oprostiti'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zvonimir Boban za talijanski Sky progovorio je o najtežim trenucima svoje karijere

5.7.2024.
13:37
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Zvonimir Boban, kapetan brončanih Vatrenih iz '98, nedavno je dobio novi posao u Italiji pošto je dao otkaz u UEFA-i. Boban je postao nogometni analitičar za Sky Sports Italije na iduće dvije godine. Nije to prvi puta legendi Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije da dolazi na talijansku televiziju kao analitičar.

Image
Napad na HNL /

Legenda Hajduka novi trener Zrinskog, predsjednik u svome stilu: 'Bog mi ga je poslao'

Image
Napad na HNL /

Legenda Hajduka novi trener Zrinskog, predsjednik u svome stilu: 'Bog mi ga je poslao'

"Treba mi ovakav odmak od nogometa da bih mu se potom vratio s pravom energijom. Želja je raditi u hrvatskom nogometu i kroz iduće dvije godine će se pokazati je li to realno. Dinamo je u dobrim rukama, imam vrlo pozitivan odnos s aktualnim vodstvom te im želim sve najbolje u velikom poslu kojeg su se uhvatili", rekao je Boban i zagolicao maštu navijačima Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi dinamovci priželjkivali su upravo Bobana na mjestu sportskoga direktora u novome Dinamu Velimira Zajca. Boban je tu funkciju već obavljao u AC Milanu, no izgleda da će Dinamovi navijači morati još čekati.

Nakon toga dotakao se antologijskog udarca policajca na neredima utakmice Dinama i Crvene Zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne žalim zbog toga. Uopće. Bila je to borba za slobodu i protiv režima. To nije bio udarac protiv Srba, nije bio udarac ni u koga. Je li ispravno nekoga udariti? Nikad, ali prije toga me nekoliko puta udarila milicija. Psovao sam najgore moguće stvari - rekao je Boban i dodao da nije mislio da će izbiti rat. Bio sam premlad ili glup da bih to vidio. Mislio sam da će se Jugoslavija razviti u mekanu konfederaciju", rekao je iskreno.

Legendarni Vatreni koji je predvodio Ćirine izabranike na Svjetskome prvenstvu u Francuskoj progovorio je o najtežem trenutku u karijeri, utakmici polufinala protiv Francuske. Iako je Hrvatska na kraju odnijela broncu protiv Nizozemske i ostvarila tada povijesni uspjeh, Boban ne žali trenutak pogreške koji je iskoristio nesretni Liliam Thuram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napravio sam najveću glupost u životu. Kapetan sam, igramo polufinale SP-a, a ja izgubim loptu u crvenoj zoni, 20 metara od gola. Francuzi su izjednačili. Što ćeš, to je život. Nakon utakmice sam smršavio nekoliko kilograma, nisam mogao spavati. Još uvijek ne mogu to sebi oprostiti", potpuno je otvorio dušu veliki Zvone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo