ZEKIĆ ZA NET.HR: / 'Igrači su nakon gola bili u šoku. Razgovarao sam s njima u autobusu, imali smo vremena, vozili smo se devet sati'

Image
Foto: PIXSELL

Nakon što su Osječani prošle subote u Splitu, u derbiju 17. kola HNL-a u 91. minuti ostali bez sva tri boda protiv Hajduka, na redu je novi sraz Osijeka i bijelih iz Splita.

27.11.2017.
17:57
PIXSELL
VOYO logo

Hajdukovci su u ponedjeljak odradili trening po jakom vjetru, a u utorak će odraditi još jedan prije puta za Osijek. Dobra vijest za Splićane je što se u momčad vraća kapetan Zoran Nižić koji je protiv Osijeka morao izaći nakon pola sata igre.

DRAMA NA POLJUDU: Said izvukao Bijele u sudačkoj nadoknadi, Hajduk zadržao drugo mjesto

Trener i tvorac osječkog uspjeha Zoran Zekić na putu iz Splita u Osijek, koji je trajao čak devet sati, obavio je razgovor sa svojim igračima jer se Osijeku ponovio Dinamo koji im je također, samo u Maksimiru, zabio sličan pogodak u sudačkoj nadoknadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točnije Angelo Henriquez 14. listopada ove godine iskoristio je trenutak nepažnje Matea Baraća i spasio modre poraza.

'Ne razgovaram s igračima kad su vrući'

"Ne razgovaram sa igračima u svlačionici odmah po završetku susreta u takvim situacijama jer su tada još uvijek vruće glave. Što im uopće i možeš kazati nakon takve utakmice, ionako su sami bili u šoku. Mi te i takve stvari pokušavamo riješiti kroz treninge. Nekad imaš malo više vremena, nekad malo manje. Jednostavno, to je stvar dekoncetracije. Isključivo dekoncetracije. Iskreno, nije mi drago što nam se takve stvari ponavljaju. Iako, ne možeš biti nezadovoljan s bodom osvojenim na Poljudu. No, uvijek ostaje žal kad dobiješ pogodak u tako kasnom razdoblju susreta", kazao nam je Zoran Zekić i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

25.11.2017., gradski stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 17. kolo, HNK Hajduk - NK Osijek. Alen Grgic, Fran Tudor. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

"Način na koji smo dobili gol u Splitu u sudačkoj nadoknadi sličan je kao onaj u Maksimiru. Znači, na dugu loptu, na prijenos, gdje mi nismo uspjeli iskontrolirati ni taj prvi skok i loptu koja je padala. To malo zabrinjava. Ali ne mogu kazati da smo mi odigrali neku bajnu utakmicu. Nervozno smo otvorili susret. Puno stvari smo morali odraditi bolje. Ali nismo", izjavio je Zekić i vratio se na trenutak kad je Said spasio Hajduk poraza i vjerojatno novog potresa u Splitu i na Poljudu...

KOPIĆ NAJAVIO OTVORENU UTAKMICU U OSIJEKU: ‘Nećemo parkirati autobus i čekati što će biti’

'Nismo dobro zatvorili. Morali smo bolje zatvoriti pokušaj, bolje napasti loptu'

"Nismo dobro zatvorili. Morali smo bolje zatvoriti pokušaj, bolje napasti loptu. U autobusu smo malo porazgovarali. I sami su svjesni da su pogriješili. Analiziramo sve, prolazimo kroz pogreške kako se ne bi više događale. Ali jednostavno, dogode se takve stvari. Ali opet kažem, sreća u nesreći je što nemamo baš puno vremena za razgovor jer imamo novi okršaj s Hajdukom u srijedu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zekić će sad napraviti analizu poljudskog sraza kako bi njegovi igrači što spremnije dočekali Hajduk pred svojim navijačima. I kako se neke stvari više ne bi događale...

"Pogledat ćemo naše pogreške. Probat ćemo to ispraviti. Čeka nas zaista zahtjevna utakmica u srijedu. Znači 90. i više minuta . Znate, u takvim susretima nemate baš pravo na previše pogrešaka", zaključio je Zoran Zekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kopić dolazi u svoj rodni grad na novi okršaj s Osijekom

Trener bijelih i njegov prijatelj Željko Kopić dolazi u svoj rodni grad kako bi na klupi bijelih, u svojoj trećoj utakmici od kad je prije desetak dana preuzeo vruću klupu Hajduka, pokušao ostvariti svoju drugu pobjedu kao trener u splitskom klubu. Tim povodom, Kopić je u ponedjeljak izašao pred novinare u Splitu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Analizirali smo utakmicu, želje i volje nam nije nedostajalo, to je neki generalni dojam ali sama izvedba u pojedinim segmentima možda nije bila najbolja. Ideja nije bila stabilna u izvedbi. Poremetio nas je taj primljeni gol i nažalost nismo uspjeli ranije zabiti gol pa nije bilo vremena za potpuni preokret. U nekim fazama utakmice nismo bili dobri. Gol nam je promijenio psihološki stabilnu situaciju. Ali ok", rekao je trener Hajduka Željko Kopić u najavi utakmice, čije riječi prenosi službena web stranica Hajduka.

"Znam da je situacija složena, ali ja sam koncentriran na ekipu i momčad. Zadovoljan sam reakcijom ekipe koja je i u Puli bila pod jakim imperativom. Reakcije igrača mi daju vjeru da možemo puno napraviti u Osijeku. Napravit ću sve u svojoj moći da ekipa bude prava i ostvari željeni rezultat", rekao Kopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je i da njegova momčad vježba jedanaesterce koji bi mogli odlučiti pobjednika u četvrtfinalu Kupa, ali da to i inače rade na treninzima.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo