ZAŠTO SAM JA UVIJEK TA JE*ENA STRANKA / 'Netko uvijek priča da igraš za nekog drugog, ili da se više boriš protiv nekog određenog. Netko ti uvijek nešto na kraju zamjeri'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Zoran Zekić za Net.hr: 'Protiv koga god igraš, tenzije su velike gore. Mi smo sad zapravo nebitni, nego eto, protiv koga god igraš netko priča da igraš za nekog drugog, ili da se više boriš protiv nekog određenog. To je jednostavno tako'

12.4.2022.
11:46
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Slaven Belupa prošlog su vikenda poraženi u Koprivnici od Osijeka 1-0. Minimalan poraz od drugolasirane momčadi HNL-a i jednog od lidera prvenstva za Zorana Zekića niti malo nije utješan, iako zapravo ne izgleda loše, ovako na prvu bar...

"Gledajte, uvijek kad izgubite mijenjao bi nešto, a sad... Izgledalo je to solidno. Nismo bili dovoljno konkretni prema naprijed, ali to nije bio problem samo utakmice s Osijekom, nego čitave sezone. To je tako", kazao nam je u utorak ujutro Zoran Zekić kojeg u subotu od 15.00 na Šubićevcu čeka novi test protiv Šibenika. Bit će to sraz trenutno 7. (Slaven Belupo) i 9. momčadi HNL-a (Šibenik). Farmaceuti su čak 10 bodova iza šestoplasiranih Goričana i 4 boda ispred osmoplasirane Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UGLEDNI TRENER /

Nakon dvije i pol godine ponovno u HR nogometu: 'Odgađao sam povratak u HNL, vratio sam se samo zbog jednog'

Image
UGLEDNI TRENER /

Nakon dvije i pol godine ponovno u HR nogometu: 'Odgađao sam povratak u HNL, vratio sam se samo zbog jednog'

'Očekujem u svakoj utakmici da bude što bolje'

"Očekujem u svakoj utakmici da bude što bolje. Nekad je to tako, nekad nije. Imali smo jako dobrih razdoblja. Sad smo imali neku crnu rupu. I to isto, kad bi čovjek malo realnije gledao, možda je tako i trebalo biti. Bit će to sudar dva suparnika koja u posljednje vrijeme i nemaju baš neke bajne rezultate. Vidjet ćemo. Mislim da će biti jedna otvorena utakmica", govori nam Zoran Zekić koji je prije nekoliko dana rekako kako su oni j**ena stranka. Točnije je strateg Slaven Belupa izjavio nakon 'svog' Osijeka:

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

"Rekla bi ona pjesma ‘smejem se, smejem se, a plakao bih‘, ali dobro, sve je to dio života. Mi smo trenutno baš onako, j... stranka. Jer, protiv koga god od favorita da igramo, svi od nas očekuju da praktički ne bi trebali ni igrati. Ja sam rekao da sam dobar dio mladosti navijao za Dinamo, što je u bivšoj Jugoslaviji bilo normalno. Neki su navijali za Partizan, Zvezdu, Velež, a ja za Dinamo. Što se tiče Osijeka, to je moja ljubav, moj klub i moj grad, mislim da to nikome ne moram dokazivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je Zoran Zekić pod navedenim tim mislio? Jer, izjava je i više nego zanimljiva. Zekić stalno daje zanimljive izjave, a u posljednje vrijeme posebno je nekako, dojma smo, raspoložen, u formi! Kako je to Hladno pivo opjevalo u svojoj popularnoj pjesmi Konobar: "Zašto sam ja uvijek ta je*ena stranka, zašto ti nisi bar s one strane šanka, što sam ja uvijek ta je*ena stranka, zašto srodna duša mora baš biti muška"...

Da, malo nas je Zekićeva izjava na taj refren podsjetila...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro, slušajte ovako. Protiv koga god igraš, tenzije su velike gore, to je... Mi smo sad zapravo nebitni, nego eto, protiv koga god igraš netko priča da igraš za nekog drugog, ili da se više boriš protiv nekog određenog. To je jednostavno tako. Dobro, to su sad nogometne priče što je i normalno".

'Moramo se kretati u okvirima budžeta kojeg imamo'

Slaven Belupo je, da se netko ne uvrijedi, limitirana momčad jer je i klub ograničen financijski, pa se sve to nekako i pretoči na kraju u rezultat. Iako, Slaven Belupo svima može zagorčati život u ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo još zimus napravili neke stvari, otišli su neki igrači koji su nam bili preskupi. Dakle, moramo se kretati u okvirima budžeta kojeg imamo. Ali, imamo mi svojih kvaliteta, to sigurno. Možda nisu neke stvari realne, ali ako si ćitavo vrijeme neka žrtva i stalno plaćeš, tako i završiš. Nikad nikom ne priznajem da je bolji i očekujem od svojih igrača da u datom trenutku daju najviše i najbolje od sebe, da budu na nivou, koliko god je to moguće".

HNL nikad nije bio zanimljiviji. Slaven Belupo zacementiran je u donjem domu prvoligaša, ali itekako se prate događanja na vrhu. Na kraju krajeva, sve su to Zekićevi suparnici u prvenstvu. Inače, do kraja prvenstva je 6 kola plus zaostala utakmica Hajduka i Dinama u Splitu iz 9. kola. Tko ima najveće šanse kao prvi proći ciljnom ravninom? Podsjetimo, Dinamo je vodeći sa 63 boda i utakmicom manje u odnosu na Osijek, koji ima dva boda manje. Na trećem mjestu smjestio je Hajduk sa 56 bodova nakon 29 odigranih utakmica, s bodom više i susretom manje u odnosu na Rijeku koja je 4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih htio to previše komentirati jer sam ja trener Slaven Belupa, ali mislim da definitivno sad poslije ovog kola mislim da su Dinamo i Osijek definitivno pokazali svoje ambicije i kvalitete u borbi za naslov prvaka Hrvatske. Ima još ozbiljnih utakmica do kraja. Bit će zanimljivo do samog kraja".

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Hajduk je pao u posljednjih nekoliko kola...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hajduk je pao, Livaja je pao, ipak se Marko malo umorio'

"Hajduk je imao svojih odličnih trenutaka, imali su i manje dobrih. Da, pali su malo. Igrali su na krilima Livaje, sad Livaja trenutno dvije-tri utakmice nije toliko bio dobar. Splićanima preostaje da razmišljaju o finalu Kupa i da uzmu trofej nakon dugo godina".

Na naše pitanje što se dogodilo s Markom Livajom da je pao u igri, Zekić nam je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Livaja je jedan od najboljih nogometaša hrvatske nogometne lige. Vukao je momčad, ne može stalno biti Messi i Ronaldo Hajduka, stalno je vukao ekipu, sad se malo umorio ipak. I taj Katar i put i svašta, svega tu ima".

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nosio je Zoran Zekić Dinamov dres kao nogometaš, ali kratko, tek nekoliko mjeseci, u onoj sezoni Dinamova debakla, kad su dinamovci na kraju završili u Ligi za ostanak ili popularno rečeno Ligi za bedaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zekićeva kratka igračka epizoda u Dinamu

Točnije, Zekić je igrao za Dinamo u prvom dijelu sezone, da bi na zimu prešao u Inter i to nekoliko dana nakon što je Niko Kranjčar senzacionalno potpisao za Hajduk i prodrmao kompletni hrvatski nogomet, Zekić je tada otišao u Zaprešić i mimoišao se s Lukom Modrićem koji se baš tad vratio u Maksimir s posudbe iz Intera.

Zekić je bio dobar u Interu, zabio je i pet golova, bio je važan kotačić u dobrim igrama Žutih tog proljeća. Međutim, u prvom dijelu te turbulentne sezone u Dinamu, Zekić se nije uspio nametnuti za veću minutažu u zagrebačkom sastavu. Zekić nam je na to da je dobar dio mladosti navijao za Dinamo, kao i da je odigrao nekoliko utakmica za Dinamo kao nogometaš rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

'Bruno Petković i dalje jedan od najboljih nogometaša HNL-a'

"Malo sam igrao za Dinamo. Ma dobro, gledajte, to kažeš tako, pa ti netko nešto drugo zamjeri, tako vam je to. Naravno da uvijek ima nekog tko će ti takvo što zamjeriti, ali na kraju krajeva opet kažem, trener sam jednog prvoligaškog kluba htio bih se fokusirati na svoj klub".

I za kraj nam je Zoran Zekić kratko, ali jasno prokomentirao Brunu Petkovića kojeg se već sad dosta dugo čeka da se vrati u onu svoju staru formu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam što se s njim događa, ne mogu komentirati nešto o čemu ne znam, nešto u čemu nisam skroz unutra. On je za mene i dalje jedan od najboljih nogometaša HNL-a".

Prva HNL - 30. kolo
Rijeka - Dinamo 1-2 (Čerin 6 / Emreli 79, Ademi 86)
Slaven B. - Osijek 0-1 (Caktaš 33)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odigrano u petak i subotu:
Hr. dragovoljac - Lokomotiva 1-1 (Perić 24 / Marić 82)
Hajduk - Šibenik 2-1 (Krovinović 32, Elez 87 / Ćurić 54)
Gorica - Istra 1961 1-1 (Mitrović 62 / Beljo 55-11m)

Ljestvica

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Dinamo 29 19 6 4 55-19 63
  2. Osijek 30 17 10 3 42-19 61
  3. Hajduk 29 16 8 5 53-26 56
  4. Rijeka 30 17 4 9 59-40 55
  5. Lokomotiva 30 10 10 10 45-41 40
  6. Gorica 30 11 7 12 36-42 40
  7. Slaven Belupo 30 8 6 15 28-45 30
  8. Istra 1961 30 6 8 16 33-54 26
  9. Šibenik 30 7 5 18 37-61 26
  10. Hr. dragovoljac 30 3 6 21 25-66 15
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo