ZLOGLASNI MAĐARSKI NAVIJAČI OKUPIRALI SPLIT: / 'Fanatici' došli u velikom broju i slikali se na poznatoj lokaciji

Image
Foto: Faecebook Balkanski navijači

čekuje se da će do utakmice u Splitu biti oko 1700 gostujućih navijača

9.10.2019.
22:02
Faecebook Balkanski navijači
VOYO logo

Skupina od ako je vjerovati fotografiji, pedesetak mađarskih navijača, slikala se u srijedu navečer na najpoznatijoj splitskoj plaži Bačvice. Mađari i to ona zloglasna skupina "Fanatics", stigli su stigli u Split na utakmicu Hrvatske i Mađarske koja se igra na Poljudu u četvrtak u 20 i 45 sati.

Očekuje se da će do utakmice u Splitu biti oko 1700 gostujućih navijača, a bit će smješteni u ograđenoj fan-zoni kod Spaladium Arene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija kontrolira grad

Podsjetimo, splitska policija je dan uoči nogometne utakmice hrvatske i mađarske nogometne reprezentacije, započela sa sigurnosnim kontrolama s obzirom da je utakmica proglašena kao visokorizična.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajci u uniformi i ‘civilu’ pojačano su nazočni na splitskim ulicama, a na raspolaganju je veći broj policajaca i iz drugih policijskih uprava, helikopter, dronovi i sve ostalo što im može pomoći u detektiranju i sprječavanju eventualnih incidenata.

Image
JUNAK IZ RUSIJE SELI NA KLUPU? /

Čini se da je priča oko Rakitića i Vlašića gotova, uoči Mađara ostalo još jedno otvoreno pitanje

Image
JUNAK IZ RUSIJE SELI NA KLUPU? /

Čini se da je priča oko Rakitića i Vlašića gotova, uoči Mađara ostalo još jedno otvoreno pitanje

Dva incidenta

Međutim, uz svu tu silu policije i vozila, neredi se ipak događaju. Kako nam je potvrđeno policije tijekom dana su se dogodila dva incidenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Danas oko 11 sati u ulici Pod Kosom u Splitu oštećena su dva stakla na parkiranom kombi vozilu mađarskih registracijskih oznaka, u kojem nije bilo osoba. U odnosu na navedeni događaj, u tijeku je kriminalističko istraživanje nad tri osobe koje se dovode u svezu s oštećenjem vozila. U 14.50 sati u Ulici Slobode u Splitu policijski službenici su uočili incident, u kojem je nekoliko osoba pokušalo napasti dvije osobe za koje se pretpostavlja da se radi o mađarskim navijačima. Nitko nije ozlijeđen. Brzom intervencijom policijskih službenika uhićene su dvije osobe koje se dovode u svezu s događajem. Privedene su u službene prostorije i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje”, poručili su iz splitske policije.

Apel policije

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić izjavila je ranije kako su njihovi policajci raspoređeni na svim ključnim punktovima u gradu, odnosno na mjestima gdje će se okupljati navijači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Navijače očekujemo, ali i očekujemo da oni neće svi biti navijači istih navijačkih skupina. Očekujemo ih ne samo u Splitu, već i na području cijele županije. Isto tako očekujemo i strane navijače. Molimo građane da ukoliko uoče bilo kakvo sumnjivo ili protupravno ponašanje da odmah nazovu 192. Smatramo da nam u ovom trenutku mogu pomoći i građani”, istaknula je Lolić.

Policija u svom redovnom radu osiguranja utakmice kontrolira i društvene mreže, na kojima su se posljednjih dana pojavile dvosmislene informacija koje ne ukazuju na direktnu ugrozu, ali moraju biti provjerene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo