DAN POSLIJE / Dalić: 'Tko to može platiti? Nema tih milijuna, ne možeš staviti cijenu na to. Rekord? Ma on je za mene najveći trener'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Postao je tako hrvatski izbornik koji će imati priliku voditi Vatrene na tri velika natjecanja

15.11.2021.
14:41
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija bit će među reprezentacijama koje će 2022. igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, nakon što je u nedjelju na Poljudu svladala Rusiju s 1-0 (0-0) i tako osvojila prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini, s bodom više od Rusa koji će u ožujku sljedeće godine igrati u dodatnim kvalifikacijama. Zlatko Dalić postao je tako prvi hrvatski nogometni izbornik koji će imati priliku voditi "Vatrene" na tri velika natjecanja.

Image
ZDRUŽENA BRAĆA /

Neopjevani heroji Vatrenih. O ovoj dvojici gotovo nitko ne priča, a bili su ključni za plasman na Svjetsko prvenstvo

Image
ZDRUŽENA BRAĆA /

Neopjevani heroji Vatrenih. O ovoj dvojici gotovo nitko ne priča, a bili su ključni za plasman na Svjetsko prvenstvo

Ćiro i Bilić na dva natjecanja

Nakon srebra na SP-u 2018. u Rusiji, te osmine finala na EURO-u ove godine, Dalić je za kormilom reprezentacije izborio i svjetsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U povijesti hrvatske vrste niti jedan izbornik nije imao priliku voditi "Vatrene" na tri turnira. Miroslav Blažević i Slaven Bilić su vodili reprezentaciju na dva velika natjecanja, a Mirko Jozić, Otto Barić, Zlatko Kranjčar, Niko Kovač i Ante Čačić na po jednim turniru.

A dan nakon utakmice Dalić je gostovao na Hrvatskom radiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sunce je i lijepo vrijeme. Lijep je ugođaj nakon pobjede, ali nije nam bilo lako, no uspjeli smo u svom naumu uz sjajnu podršku s tribina. Navijači nisu odustajali ni uz tu kišu, isto vrijedi za igrače, dali su sve od sebe i na kraju nas je nagradilo. Da, pobijedili smo nakon autogola, ali smo ga zaslužili te ostvarili naš cilj, zadovoljni smo zbog toga. Čestitke svima, a posebno igračima na plasmanu u Katar", rekao je Dalić pa se osvrnuo na to da je postao najuspješniji hrvatski izbornik.

"Što god da sam napravio ili ću postići s hrvatskom reprezentacijom, ali za mene će Ćiro Blažević ostati trener svih trenera. Nadam se da će biti dobro i veseliti se s nama i uspjesima reprezentacije. Nisam očekivao ovako dug staž, kad sam preuzimao klupu Vatrenih. Moramo razmišljati tako da nam je cilj ne samo plasirati se, nego i proći skupinu na velikim natjecanjima. Na tom će se SP-u navršiti točno pet godina otkako sam izbornik, ali još uvijek imam motiva i želje", poručio je te je progovorio o ponudama koje je dobivao nakon SP-a u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Modriću

"Tko može platiti ovo jučer? Nema tih milijuna, ne možeš staviti cijenu na to. Isto vrijedi i za cijelo proteklo razdoblje od 2017. godine. Ja pamtim samo lijepe trenutke, ne zamaram se ostalim stvarima, bitni su mi navijači, pogotovo ovi sinoćnji", kazao je.

Za kapetana Luku Modrića imao je samo riječi hvale, pogotovo jer i u 37. godinu igra nevjerojatno-

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fascinantan je. Kada on pokazuje takvu energiju, onda to prenosi i vuče na ostale igrače koji imaju privilegiju da dijele svlačionicu s njim", završio je.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo