Nezamjenjivi Argentinac / Život nakon Messija: Najučinkovitiji igrač Barcelone ove sezone je branič!

Image
Foto: Foto: Profimedia

Dovoljno govori podatak da je ove sezone upravo Alba najučinkovitiji igrač Barcelone. Naime, zbrojimo li golove i asistencije, nitko ih nema više od njega u Blaugrani ove sezone (15).

10.5.2022.
9:17
Foto: Profimedia
VOYO logo

U 35. kolu španjolske La lige, Barcelona je pobijedila Betis u gostima rezultatom 2-1. Katalonci su poveli golom Fatija u 76. minuti, a samo tri minute kasnije, domaćini izjednačuju preko Bartre, bivšeg igrača Barcelone. Pobjedu Xavijevoj momčadi osigurao je Jordi Alba u posljednjoj minuti sudačke nadoknade fantastičnim volejem.

Image
Olimpijski stadion /

Barcelona iduće godine seli na novi stadion, Camp Nou pada u drugi plan!

Image
Olimpijski stadion /

Barcelona iduće godine seli na novi stadion, Camp Nou pada u drugi plan!

'Messijev nasljednik'

Lijevi bek Barcelone je tim pogotkom, kao i prethodnom asistencijom, ponio titulu igrača utakmice. Alba je godinama osporavan kod navijača Barcelone koji se svaki prijelazni rok nadaju novom i mlađem beku, ali španjolski reprezentativac iz sezone u sezonu pokazuje da još puno može dati Barceloni. Dovoljno govori podatak da je ove sezone upravo Alba najučinkovitiji igrač Barcelone. Naime, zbrojimo li golove i asistencije, nitko ih nema više od njega u Blaugrani ove sezone (15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alba u sezoni 21/22 u španjolskom prvenstvu ima 10 asistencija i 2 gola, u Ligi prvaka i u Superkupu ima po jednu asistenciju, a još je jedan pogodak zabio u Europskoj ligi Napoliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjih 15 sezona, Leo Messi je u njih čak dvanaest bio broj jedan u Barci po ukupnom broju golova i asistencija. Nakon njegovog odlaska u PSG, nitko mu se učinkom ne može niti približiti.

Barcelona je pobjedom nad Betisom, tri kola prije kraja, osigurala nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone. Večeras dočekuju Celtu Vigu, a još im preostaju utakmice s Getafeom i u zadnjem kolu s Villarrealom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo