Zidane se poklonio legendi koja nikad nije osvojila naslov prvaka

Liverpool je u borbi za naslov prvaka Engleske i Steven Gerrard ima priliku doći do prvog naslova prvaka u karijeri. Zinedine Zidane smatra kako bi bila šteta da kapetan Liverpoola u tome ne uspije.

17.4.2014.
13:01
VOYO logo

Dobar dio nogometnog svijeta daje podršku Liverpoolu u borbi za naslov prvaka, a najveći razlog tome je Steven Gerrard. Legenda kluba s Anfielda nema naslov prvaka Engleske i sada se ukazuje jedinstvena prilika da do njega dođe.

Zinedine Zidane jedan je od onih koji se nadaju da će Liverpool otići do kraja i Gerrard ipak doći do "zasluženog trofeja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/3_fk-otM2fI

"Steven je imao fantastičnu karijeru i bila bi velika šteta da ne osvoji s Liverpoolom naslov prvaka. Zaslužuje naslov prvaka za sve što je dao ovom klubu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zidane posebno ističe Gerrardovu privrženost Liverpoolu.

"Nije nikakva tajna da su ga željeli i Chelsea i Real Madrid, ali on je odbijao te ponude. Mogao je igrati za bilo koji veliki europski klub, ali ih je odbijao i to je lojalnost koja se cijeni. U jednom razdoblju karijere Steven je bio najbolji vezni igrač svijeta, malo je veznjaka koji su sposobni napraviti baš sve. Možda ga danas noge ne slušaju kao prije, ali njegova prisutnost na terenu je velika stvar za Liverpool", dodaje Zidane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City upisao je veliki kiks na svom travnjaku protiv Sunderlanda, remijem 2:2 značajno je smanjio šanse u borbi za naslov, no menadžer Manuel Pellegrini ne gubi nadu do samog kraja.

Posljednjeplasirana momčad Premiershipa odnijela je bod s Etihada, a bila je vrlo blizu da odnese sva tri. Pogreška Vita Mannonea u 88. minuti pomogla je Cityju da ostane neporažen iako će mu možda malo značiti taj tek jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, naše šanse su sada manje, trebali smo ta tri boda, međutim nećemo se prestati boriti. Mislim da nismo izgubili na samopouzdanju porazom u Liverpoolu i da to nije bio problem. Uostalom, imamo još pet utakmica i moramo upisati pet pobjeda. Liverpool i Chelsea sada imaju više šansi za naslov prvaka, ali borit ćemo se do kraja".

Pellegrini je strahovao od Sunderlanda i upozoravao je kako njegove igrače očekuje teška utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam vrlo zabrinut. Nakon Liverpoola su prošla samo četiri dana, a čekao nas je protivnik koji se bori za ostanak u ligi. Takve utakmice su uvijek teške. Još uvijek nije vrijeme za neke velike analize, to ćemo napraviti na kraju sezone. Sada moramo bilježiti pobjede do kraja, moja dužnost je razgovarati s igračima i podići ih jer još nismo završili posao. Prije dvije godine ova momčad je zaostajala šest bodova i osvojila je naslov prvaka".

Kao jedan od glavnih razloga poraza navodi mentalnu iscrpljenost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrači su više psihički iscrpljeni nego fizički, iza nas je vrlo zahtjevna utakmica na Anfieldu koja nam je uzela previše toga. Što se tiče pojedinaca, Agüero je povučen s travnjaka jer nije spreman za 90 minuta i to je bila taktička zamjena. Mislim da s Kompanyjem nije bilo nikakvih problema, a David Silva je morao pauzirati jer već neko vrijeme vuče ozljedu zgloba i nije se stigao oporaviti u ova četiri dana".

Nakon ovog poraza Manchester City je ostao na trećoj poziciji na ljestvici s utakmicom manje od Liverpoola i Chelseaja, ali i čak šest bodova manje od momčadi s Anfielda te četiri boda manje od londonskog rivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo