Uoči velikog derbija /

Željko Kopić otkrio kako će zaustaviti Marka Livaju i poručio: 'Ova utakmica neće odlučiti prvaka, ali…'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Na današnjoj konferenciji za medije je trener momčadi s Maksimira, Željko Kopić najavio subotnji ogled u Splitu

10.3.2022.
14:16
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Ljubitelji HNL-a i hrvatskog nogometa općenito ovog će tjedna doći na svoje. Nakon što su jučer Rijeka i Osijek odigrali spektakularan dvoboj na Rujevici u polufinalu Kupa, već u subotu nam se sprema još jedna poslastica. Hajduk i Dinamo igraju drugi derbi sezone. Splićani su u prvom ogledu s Maksimira dominantnom predstavom odnijeli sva tri boda, a jedan je derbi odgođen zbog Dinamovih nastupa u Europi te će se odigrati u travnju.

Na današnjoj konferenciji za medije je trener momčadi s Maksimira, Željko Kopić najavio ogled u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Meni je apsolutna čast da sam vodio dva najveća hrvatska kluba'

"Mi smo u drugi dio prvenstvo ušli dobro. Poremetile su nas ozljede i Europa, a sad smo opet kvalitetniji gardom i energijom. Druge su ekipe kiksale također, a sve se mijenja iz kola u kolo. Ova utakmica neće odlučiti prvaka, ali je važno pobijediti", naglasio je Kopić u uvodnom dijelu konferencije za medije pa je kratko prokomentirao suparničku momčad na čijoj je klupi također sjedio.

Image
SPEKTAKL /

Boysi razgrabili ulaznice za derbi, čeka nas spektakl na Poljudu

Image
SPEKTAKL /

Boysi razgrabili ulaznice za derbi, čeka nas spektakl na Poljudu

"Meni je apsolutna čast što sam sjedio na klupi dva najveća hrvatska kluba. Mentalitet i pristup je drugačiji, ali s jedne i druge strane je fokus na teren maksimalan. I jedna i druga ekipa želi dobiti ovu utakmicu, a ja želim Dinamo dovesti do pobjede", kazao je Kopić pa nastavio u istoj maniri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hajduk je pokazao ambiciju'

"Hajduk je odradio dva jaka prelazna roka. Nakon dugo vremena su nositelji kvalitete u Hajduku ostali preko zime što je pokazatelj ambicije. Detalje o njihovim slabostima i jakim snagama ću zadržati za sebe. Naš je fokus je samo na našu kvalitetu", rekao je trener Modrih i na izravno novinarsko pitanje kazao kako ne želi ulaziti u usporedbe današnjeg Hajduka i onog kojeg je on nekoć vodio.

Novinare je zanimalo, kako planira zaustaviti najboljeg strijelca lige Marka Livaju koji je u maksimirskom ogledu ovih momčadi bio nerješiva enigma za obranu Zagrepčana.

Kako zaustaviti Livaju?

"Livaju se može zaustaviti jasnim taktičkim kontekstom i timskom igre. Svjesni smo što će Hajduk pokušati, a na nama je da budemo pravi i to je jedino bitno", u rukavicama je odgovorio na upit o ubojitom napadaču.

Na kraju je otkrio i bi li bio zadovoljan neriješenim ishodom u subotnjem derbiju na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada nisam pripremao utakmicu za neriješen rezultat. Način pripreme utakmice je da si defenzivno stabilan, organiziran i efikasan. Uopće nije bitan protivnik, jer su to temeljne postavke bez obzira igrali mi u Španjolskoj protiv Seville, nekog niželigaša ili Hajduka u Splitu", zaključio je strateg Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo