Dinamo - Sevilla / Željko Kopić: 'Bruno Petković je svjestan da ne igra dobro'

Image
Foto: profimedia.hr

Danas u 13.00 na RTL.hr – u pratite tekstualni i video prijenos Dinamove konferencije za medije pred dvoboj sa Sevillom

23.2.2022.
12:43
profimedia.hr
VOYO logo

Dinamo sutra u Zagrebu čeka Sevillu u uzvratu šesnaestine finala Europa lige. Zagrebački plavi su poraženi na gostovanju u Andaluziji prošlog tjedna sa 3:1 te ih čeka težak posao na Maksimiru. Dinamo ima dosta problema pred ovaj važan ogled. Naime, nakon poraza u Sevilli, neočekivano su remizirali u HNL-u protiv Lokomotive na svom travnjaku, a uz to im se ozlijedio i kapetan Arijan Ademi.

Od ranije je ozlijeđen još jedan ključni igrač modre momčadi Luka Ivanušec te ni on neće biti na raspolaganju Željku Kopiću. Ono što Dinamu svakako ide u prilog je činjenica da su sve karte za ovaj dvoboj rasprodane te da će ih s tribina bodriti više od 10 tisuća navijača, a uz to i Sevilla je kiksala u posljednjem prvenstvenom ogledu. Oni su odigrali samo 1:1 protiv Espanyola te su izgubili korak s Realom u utrci za naslov prvaka Španjolske

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Ozljeda kvadricepsa /

Težak udarac za Modre: Kapetan Ademi neće igrati u uzvratu sa Sevillom!

Image
Ozljeda kvadricepsa /

Težak udarac za Modre: Kapetan Ademi neće igrati u uzvratu sa Sevillom!

Danas u 13.00 na RTL.hr – u pratite tekstualni i video prijenos Dinamove konferencije za medije pred dvoboj sa Sevillom. Novinarima i sportskoj javnosti će se obratiti trener Plavih Željko Kopić i jedan od igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Kopić: "Četiri u zadnjoj liniji? Razmišljam ja o svemu. Naslušao sam se i svi komentiraju kad bi jednog igrača iz obrane stavio u vezni red bi imao jednog više u veznom redu. Bravo, super. Mislim da su to toliko paušalne procjene, netemeljene na bilo kakvoj analitici i kvalitetnoj analizi. Ako pričamo konkretno o Sevilli, ja sam pogledao ogroman broj njihovih utakmica. Razumijem apsolutno novinare koji pogledaju utakmicu i kažu bilo je dobro ili nije. No, kad slušam ove stručne komentatore i analitičare koji komentiraju te stvari vidim da je to više populizam i samopromocija nego što je temeljeno kvalitetnom analizom. Jer, kad bi se tako mogli rješavati problemi da pomakneš jednog igrača da to funkcionira bolje, to je suludi način razmišljanja. Sjećam se 2013., ja trener Cibalije, jako ponosnog hrvatskoga kluba koji je već tad bio u financijskim problemima. Dolazi nam jedan klub koji u tom trenutku ima respektabilnu momčad, koji je izgubio od niželigaša par dana ranije i dolaze se iskupiti u Vinkovce. I 25. minuta mi vodimo 3:0, završi 4:1. Zašto taj trener nije promijenio jednog igrača i okrenuo utakmicu?"

Bartol Franjić: "Atmosfera je među nama odlična, kao i uvijek. Nama je fokus na Sevilli, da budemo zajedno i da ostvarimo rezultat koji želimo. Jedino tako možemo naprijed i ići dalje. Sve je u našim rukama, držim konce i nastojat ćemo to držati i dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Kopić : "Kopić: Što se tiče Ivanušeca i Ademija, ne moram pričati o njihovoj kvaliteti. Svaki trener ima viziju igre, što ti je bitno u posulatima igre i mehanizmima, ali to ne znači da bez Ivanušeca i Ademija nemamo kvalitetu. Svi igrači koji su u kadru su tu s razlogom i svi zaslužuju priliku, ali postoji i idealnih 11 u kojima su Ademi i Ivanušec. Oni su nosioci kvalitete i garda na terenu. Sigurno da nam nedostaju, ali što je tu je. Uvijek sam govorio da u ove igrače vjerujem, imamo mladih igrača koji se tek trebaju pokazati i ovo su situacije u kojima će oni dobiti priliku. Emreli? Došao je nakon dugog perioda bez treninga i odugovlačio se dolazak k nama. Stavili smo ga u trening, stavili smo ga u Sevilli i vidjelo se da nije u pravoj natjecateljskoj formi. Nije idealno kad igrač treba ulaziti u formu kroz utakmice, ali nadam se da će nam vrlo brzo uspjeti nešto donijeti na terenu."

Bartol Franjić: "Potrošnja u Europi je velika, vidjelo se protiv Lokomotive. Pokušavali smo sve, ali nije išlo. Nismo bili pravi jer to nije bio nogomet koji Dinamo mora igrati." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Kopić: "Za hrvatski nogomet ova situacija u kojoj smo mi je fantastična. Godinama smo pričali da želimo veći broj kvalitetnih klubova i sigurno da je to motivirajuće za sve nas u klubu. S aspekta potrošnje u Europi je to otežavajući faktor jer igrati u četvrtak europsku veliku utakmicu i regenerirati se u tri dana je izuzetno zahtjevno. Sve kritike protiv Lokomotive su bile opravdane, ali ogromna je potrošnja bila u Sevilli. Uostalom, i oni su nakon te utakmice protiv Espanyola bili neprepoznatljivi. Rangers isto, City isto, PSG... To ne znači da ako su i oni izgubili ne moramo ni mi odigrati dobro."

 Komentirao je i Kopić i situaciju s Brunom Petkovićem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Petković je svjestan da ne igra dobro i da nije u optimalnom izdanju. Pokušava raditi na sebi, ali sigurno da mu nije lako. Svakoga bi tolika količina kritika gdje te i znani i nepoznati kritiziraju na sve moguće načine. On je klubu dao jako puno i čitav klub stoji čvrsto iza njega. Ponavljam, svjestan je da nije u pravom stanju i zna da se ne može živjeti od onoga što je bilo u prošlosti i napravit će sve da bi se vratio u izdanje u koijemu ga želimo gledati u kojem nam treba."

Željko Kopić komentirao je izostanke svojih igrača

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Očekuje nas velika europska utakmica protiv jakog protivnika. To je ozbiljno iskušenje za nas. Što se tiče izostanaka, neće sigurno biti Perića, Ivanušeca, Ademija, Lauritsena i Andrića, a svi ostali igrači su na raspolaganju da odigramo dobru i kvalitetnu utakmicu i dođemo do kvalitetnog rezutata. Sretni smo što su karte rasprodane jer će nam atmosfera biti veliki vjetar u leđa".

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo