NAPRAVIO KOBNE GREŠKE / Zašto je naš Niko Kovač dobio otkaz u Monacu? Francuzi otkrili pozadinu priče

Image
Foto: Profimedia

Kovač je ugovor s Monacom imao do ljeta 2023. godine

31.12.2021.
10:36
Profimedia
VOYO logo

Bivši kapetan i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač više nije trener francuskog prvoligaša Monaca, objavila je u četvrtak francuska novinska agencija AFP pozivajući se na izvore bliske klubu.

Image
ODLAZI IZ KNEŽEVINE? /

Niko Kovač dobio je otkaz u Monacu, tvrde francuski mediji

Image
ODLAZI IZ KNEŽEVINE? /

Niko Kovač dobio je otkaz u Monacu, tvrde francuski mediji

Prema navodima AFP-a, Kovač je u četvrtak pozvan na razgovor s vodstvom kluba na kojemu mu je priopćena odluka da njegov mandat na klupi kluba iz Kneževine prestaje trenutačno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač je u Monaco stigao u srpnju prošle godine, a ugovor s klubom je imao do ljeta 2023.

Prošle sezone Kovač je vodio Monaco do trećeg mjesta u prvenstvu te do finala Kupa u kojemu je izgubio od Paris SG-a. No, na polovici ove sezone Monaco drži šesto mjesto na ljestvici, a Kovaču se zamjera i pogoršanje odnosa s nekim od najvažnijih igrača u momčadi, poput kapetana i francuskog reprezentativca Wissama Ben Yeddera te veznjaka Youssoufa Fofane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema službene potvrde

Kovač je ukupno vodio Monaco na 74 utakmice ostvarivši 42 pobjede te po 16 neodlučenih rezultata i poraza.

Monaco još uvijek nije službeno potvrdio da Kovač više nije trener, no tu vijest su potvrdili mediji u Francuskoj i pitanje je trenutka kada će se i klub iz Kneževine službeno oglasiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nabrojali sve greške

Francuski RMC u petak je naveo razloge zbog kojih je Kovač morao otići s klupe Monaca.

Navodi se da je pad bivšeg hrvatskog izbornika počeo posljednjih mjeseci kada se udaljio od "senatora" u svlačionici i zahladio odnos s kapetanom i najboljim strijelcem Wissamom Ben Yedderom. Momčadi se nije svidio njegov način treniranja i vođenja momčadi pa mu je oslabio autoritet i podrška u svlačionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Nadalje, klupski čelnici mu nisu oprostili što je izgubio najvažniju utakmicu, u doigravanju za Ligu prvaka protiv Šahtara pa je klub završio u puno manje glamuroznoj Europskoj ligi. To je vodstvu kluba pogotovo smetali jer su u ljetnom prijelaznom roku zadržali sve važne igrače u nadi da će ove sezone biti još bolji. što se nije dogodilo.

Na kraju, Kovač je otpušten jer Monaco u ovoj polusezoni igra mnogo slabije nego prošle sezone. Katastrofalno je ušao u Ligue 1, a Kovaču nije pomoglo ni što je u posljednja dva mjeseca uspio stabilizirati momčad te je poražen u samo jednoj od 11 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo