ZASTRAŠUJUĆA DOMINACIJA ŠPANJOLACA: / Ove brojke su nevjerojatne; Ovako se nešto ne pamti u nogometu!

Image
Foto: AFP

Španjolci dominiraju europskim nogometom

17.5.2018.
9:34
AFP
VOYO logo

Španjolci dominiraju europskim nogometom! Nije to zaključak zbog jučerašnjeg Atleticovog osvajanja Europske lige, nego toj konstataciji svjedoči brojka u kategoriji osvojenih europskih naslova. Titula rojiblancosa samo je još jedna potvrda španjolske dominacije na Starom kontinentu, barem što se klupskih elitnih natjecanja tiče.

KARIZMATIČNI SIMEONE: Atleticov trener otkrio zašto momčad sjaji i bez njega i odgovorio na pitanje o odlasku Griezmanna

Kako Goal.com javlja, Atleticov jučerašnji trijumf bio je ukupno 48. trofej neke španjolske momčadi. Koliko su nadmoćni nad ostatkom Europe govori podatak da je prvi sljedeći pratitelj Italija na brojci 37 naslova, a Engleska ih ima 35. Sukus svega je taj da su Španjolci, od zadnjih 18 europskih trofeja, osvojili njih - 17!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naslove je za Španjolsku osvajalo sedam momčadi, a prednjači Real Madrid s čak 18. Usporedbe radi, svi njemački klubovi imaju ukupno 19 europskih trofeja. Barcelona slijedi sa 15, zatim Sevilla sa 6, madridski Atletico je sinoć pobjegao Valenciji u utrci za trofejima i ima ih 5. Šišmiši su, dakle, na 4, a u odabrano društvo ugurala se i Zaragoza s jednim naslovom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dok je dominacija španjolske reprezentacije trajala od 2008. godine do 2012., a u tom je razdoblju furija osvojila dva europska i jedan svjetski naslov, klubovi su počeli dominirati od 2014. godine. I gotovo nevjerojatno zvuči podatak da je od 13 mogućih europskih trofeja, čak njih 12 otišlo put Pireneja", stoji u pisanju Goal.com-a.

U zadnje četiri sezone je Real uzeo šest naslova (tri Lige prvaka, 3 europska Superkupa), Sevilla je osvojila tri Europske lige, Barcelona jednu Ligu prvaka i jedan europski Superkup, a sad je "ruku dao" i Atletico sinoćnjim osvajanjem Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo