Zašto se 'europski Dinamo' opet sramotio protiv Rijeke? Evo objašnjenja!

Rijeka je, nakon Kupa prošle sezone, na svojoj Kantridi osvojila i Superkup. Protivnik je oba puta bio Dinamo, i to u najslabijem mogućem izdanju.

12.7.2014.
14:38
VOYO logo

Moglo je na Kantridi već nakon pola sata biti tri, četiri gola prednosti za Riječane, koji su se napromašivali, ali na kraju ipak slavili s 2:1. Dinamo je u dobrom dijelu susreta izgledao konfuzno i nezainteresirano, a takvo neeuropsko izdanje prokomentirao je nakon utakmice trener Zoran Mamić.

"Čestitke Rijeci na osvojenom trofeju i zasluženoj pobjedi. Pokazali su više od nas, a mi nismo dobro ušli u utakmicu. Nervozno smo igrali na početku, počevši od obrane pa na dalje, a Rijeka je to iskoristila. Strahovito su brzo izlazili s puno igrača i nismo adekvatno reagirali te nismo imali pravi odgovor. Tada smo sretno, iako to možda nije prava riječ, izjednačili jer nije bila izrađena akcija nego centaršut. U nastavak smo dobro ušli, kontrolirali igru i onda iz greške primili gol i raspali se. Nije izgovor, ali smo u fazi u kojoj jesmo, u završetku intenzivnih priprema i mi se pripremamo za šest mjeseci, a ne jednu utakmicu. Naravno, vjerujem da ćemo u utorak protiv Žalgirisa biti bolji", objasnio je Mamić neobično slabo izdanje svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije problem izgubiti utakmicu, bavimo se sportom i porazi su dio, ali me smeta kada ne poštujemo dogovor, a toga je danas bilo dosta", smatra Mamić.

Igrači su također tražili neko logično objašnjenje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo imali prava rješenja i izgubili smo utakmicu. Htjeli smo osvojiti Superkup, ali što je tu je - idemo dalje. U utorak je već nova utakmica, moramo se dobro pripremiti i već protiv Žalgirisa biti bolji", izjavio je za klupsku stranicu Marko Pjaca, dok je Domagoj Antolić dodao:

"Nismo dobro ušli u utakmicu i Rijeka nam je stvorila dosta prilika u toj ranoj fazi te su i poveli. U nastavku smo bili bolji, ali opet je Rijeka iskoristila svoju priliku i došla do pobjede. Jednostavno, nismo bili pravi, ali vjerujem da ćemo se dignuti i već za par dana biti bolji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurni smo da će Dinamo već u utorak pokazati svoje pravo lice. Na rasporedu je otvaranje nove europske sezone, i litavski Žalgiris, koji dolazi na Maksimir u sklopu 2. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo