ZAPANJUJUĆE BROJKE: / Evo koje su sve rekorde porušili Katalonci

Image
Foto: AFP, PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Nogometaši Barcelone svladali su na gostovanju Rayo Vallecano rezultatom 5:1 u posljednjoj utakmici 27. kola španjolskog prvenstva u kojem brane naslov prvaka.

3.3.2016.
23:06
AFP, PIERRE-PHILIPPE MARCOU
VOYO logo

Dojmljiva je igra Barcelone, a u četvrtak im je pobjeda bila i olakšana nakon što je domaćoj momčadi glavni sudac utakmice Inaki Bikandi isključio dvojicu igrača. Pocrvenio je prvo Diego Llorente u 42. minuti (kod 2:0 za Barcelonu), a u 67. mu se pridružio i Manuel Iturra, skrivivši pritom i jedanaesterac, kasnije će se pokazati nerealizirani, kod 3:1 za goste. No, redom se događalo ovo:

https://vid.me/uNuP

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Rakitić

Hrvatski veznjak Barcelone prvi je promijenio brojke na semaforu i to u 22. minuti. Gol mu nije bilo teško postići, a iskoristio je pritom veliku pogrešku golmana Juana Carlosa kojem je lopta ispala iz ruku. Ukupno je hrvatski reprezentativac, koji je nastupio do 66. minute kada ga je zamijenio Arda Turan, strijelac svog prvog gola za Barcelonu i klupskog petog u ovoj utakmici, zabio četiri ligaška gola. Postigao ih je i šest ukupno, što ga nakon Lionela Messija, Luisa Suareza i Neymara čini najefikasnijim Barceloninim nogometašem.

https://vine.co/v/igYdPbbgePK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lionel Messi

Argentinski genijalac stigao je do novog hat-tricka, 35. ukupno u španjolskom prvenstvu pri čemu se izjednačio s rekordnim ostvarenjem Realova portugalskog napadača Cristiana Ronalda. Ukupno je u ovoj kalendarskoj godini 20 puta tresao suparničke mreže. Zajedno s Suarezom i Neymarom, Messi čini trojac koji je isporučio u ovoj sezoni 97 pogodaka, čak 26 više u odnosu na Realov napadački trojac Ronaldo, Karim Benzema, Gareth Bale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Messijevim učinkom s utakmice u četvrtak Barcelonina napadački orijentirana trojica igrača poravnala su učinak Realova ofenzivnog trojca brojem postignutih ligaških golova. Messi (305), Suarez (49) i Neymar (41) sada imaju jednako kao Ronaldo (248), Benzema (106) i Bale (41).

Njegov gol za 2:0 bio je Barcelonin 300. pod vodstvom Luisa Enriquea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luis Suarez

Promašio je jedanaesterac, što znači da je Barcelona na 50 posto preciznosti s bijele točke u ovoj sezoni. Jasno, uračuna li se ona Messijeva asistencija Suarezu kao promašeni penal. Također, u ovoj su sezoni na sedam promašaja najstrože kazne. Posljednji puta u španjolskom prvenstvu to je viđeno u sezoni 1998/99.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neymar

Nije se upisao među strijelce, ali jest među asistente gurnuvši Messiju loptu za 2:0. Bila mu je to deseta prvenstvena asistencija u sezoni u kojoj ima i 18 golova. Posljednji Brazilac koji je bio dvocifren u ovim statističkim kategorijama u španjolskom prvenstvu bio je Ronaldinho u sezoni 2005/06.

Rekord

Pobjedom je Barcelona uknjižila i jedan rekord. Odnosi se on na broj uzastopnih utakmica bez poraza, a trenutačno iznosi 35 (29 pobjeda, šest remija, gol razlika: 107:20). Jednog manje ostvario je madridski Real u sezoni 1988/89.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo