SPEKTAKL / Zakazan "Posljednji ples" Messija i Ronalda: Evo kada i gdje će se sučeliti apsolutne nogometne legende

Image
Foto: AP Images

Posljednji, 37. međusobni susret dvojice legendarnih nogometaša odigran je također u prijateljskoj utakmici kluba iz Rijada i Paris Saint-Germaina 19. siječnja

21.11.2023.
19:13
AP Images
VOYO logo

Nogometne zvijezde, Argentinac Lionel Messi i Portugalac Cristiano Ronaldo, iduće će se veljače ponovno sučeliti u prijateljskoj utakmici između svojih klubova Inter Miamija i Al Nassra.

Image
Porezna klopka /

Shakira se nagodila da izbjegne robiju, platit će milijune. No muke po porezu imali i Ronaldo, Modrić, Ana Karamarko

Image
Porezna klopka /

Shakira se nagodila da izbjegne robiju, platit će milijune. No muke po porezu imali i Ronaldo, Modrić, Ana Karamarko

Dio prihoda od prodaje bit će doniran projektu UNICAS, koji vodi dječja bolnica Sant Joan de Déu (SJD) u Barceloni uz potporu Zaklade Leo Messi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO.

Utakmica će se odigrati u Rijadu u sklopu tamošnjeg sezonskog kupa, objavili su organizatori na društvenim mrežama, no točan datum utakmice još nije poznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica, koju su organizatori opisali kao "posljednji ples" dva velikana nogometa, trebala bi se odigrati u prvoj polovici veljače. U to vrijeme u Saudijskoj Arabiji traje šest tjedana stanke prije nastavka prvenstva, a u prvim mjesecima nove kalendarske godine američki klubovi pripremaju se za novu sezonu MLS-a koja će započeti krajem veljače.

Posljednji, 37. međusobni susret dvojice legendarnih nogometaša odigran je također u prijateljskoj utakmici kluba iz Rijada i Paris Saint-Germaina 19. siječnja.Prije toga odigrali su 36 međusobnih utakmica kao članovi europskih velikana. Tridesetšestogodišnji Messi godinama je igrao za Barcelonu prije nego što je prije dvije i pol godine otišao u PSG, dok je dvije godine stariji Ronaldo prvo igrao za Manchester United, potom za Real Madrid, a na kraju svoju europsku 'karijeru' za Juventus i drugi put u dresu Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međusobnoj statistici, što se tiče pobjeda u svim natjecanjima, uspješniji je Argentinac koji je upisao 17 pobjeda, a Portugalac je 11 puta napuštao pobjedničko zelenilo. Devet mečeva završilo je remijem. Po broju golova obojica su potpuno izjednačeni, zabili su po 23. Što je još važnije, osvojili su brojne lovorike u karijeri i smatraju se jednima od najboljih nogometaša u povijesti.

Ronaldo je prešao u redove saudijskog Al Nassra 30. prosinca prošle godine, dok je Messi napustio PSG 7. lipnja ove godine i pridružio se ekipi s Floride.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo