Zagreb do slavlja nad Rijekom u dvije minute!

U prvim utakmicama 10. kola Prve HNL Zagreb je u Kranjčevićevoj pobijedio Rijeku 2:1, dok su Inter i Istra odigrali remi 1:1.

30.9.2011.
22:54
VOYO logo

Iako su već nakon 20 minuta imali prednost od 1:0 (Salčinović je pogodio s dvadesetak metara), jasno je bilo da su na momčad Rijeke velikog traga ostavile turbulencije koje proteklih dana potresaju klupske strukture. Dugovi prema igračima i komunikacijski šumovi na svim razinama očito su prevelik uteg za momčad koja je izgledala neprepoznatljivo, a najiskusniji igrači poput naivnih klinaca. Iskoristili su to Pjesnici na najbolji mogući način. Trenerska premijera na Zagrebovoj klupi Gordana Ciprića bila je uspješna, a domaćin je kraju slavio 2:1. A vratili su se u utakmicu i preokrenuli u samo dvije minute.

Najprije se Pelaić u 34. minuti probio po desnoj strani i odigrao povratnu loptu na Nikšića koji je poentirao na prazna vrata. Već u sljedećem napadu Mitrović je sjajno sačuvao loptu i podvalio je za Abdurahimija, kojeg je u kaznenom prostoru srušio Čaval. Siguran realizator s bijele točke bio je Damir Šovšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A puno je poznatih pohodilo Kranjčevićevu. U loži su sjedili Stanić, Živković, Vlaović, Robert Kovač, Agić, Zdravko Mamić... Na drugo poluvrijeme stigli su Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš i Dinamov trener Kruno Jurčić koji je sjeo na tribine i zapisivao taktička riješenja. Vjerojatno Rijekina jer Dinamo u 12. kolu kola igra protiv momčadi s Kantride. Nije imao puno toga vidjeti. Maleš je otišao prije kraja utakmice i samo je u prolazu mahnuo Mamiću. Nogometaši zaprešićkog Intera i pulske Istre odigrali su 1:1 u jednoj otvorenoj utakmici gdje su i jedni i drugi imali prilike za pobjedu

Gledatelji se još nisu ni smjestili kada su domaći poveli s 1:0. Bila je to lijepa akcija u kojoj je Balić odlično nabacio, a Budimir neobranjivo pogodio glavom. Cijelo prvo poluvrijeme domaći su imali više od igre, imali su i nekoliko situacija iz kojih su mogli i do drugog pogotka, a onda hladan tuš. Henri Belle strašnim volejem pogađa za 1:1! Domaći vratar Santini nije ni trepnuo. U drugom poluvremenu gosti su bili konkretniji, a Ilijine "bebe" (prosjek igrača početne postave Intera bio je 22, a vezne linije 20 godina) nikako nisu uspjele povezati niti jednu suvislu akciju. Vidjevši da se mladost više ne može nositi sa gostima, trener Intera Ilija Lončarević u igru je ubacio iskusnog Yankepa i Todorčeva. U završnici utakmice igra se prebacila na polovinu Puljana, odličnu priliku imao je Todorčev iz slobodnog udarca, ali je Mance krajnjim naporom obranio. Nizali su se napadi domaćih, ali su se Puljani dobro branili, a u napad više nisu ni pokušavali ići čuvajući bod. Zaprešićani su uoči stanke zbog reprezentacije propustili priliku da se vinu do trećeg mjesta, a Puljani osvojenim bodom i dalje su bliže sredini nego dnu tablice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109300674006 arti-201109300609006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo