NITKO KAO BRUNO PETKOVIĆ / 'Za Dinamo bi 'samoubojstvo' bilo pustiti ga'

Image

Bruno Petković čovjek je o kojem najviše ovisi Jakirovićev Dinamo, a njegov ostanak u klubu je upitan

28.8.2023.
11:41
VOYO logo

Kapetan Dinama Bruno Petković i protiv Sparte (3-1 za Plave) prošlog četvrtka i sinoć protiv Rijeke (2-1 za prvaka Hrvatske) pokazao je kako je sad krucijalan i najbitniji igrač Dinama.

Image
POZNATI TRENER /

'Željku Sopiću nije bio pametan potez sa izmjenom u 22.'

Image
POZNATI TRENER /

'Željku Sopiću nije bio pametan potez sa izmjenom u 22.'

Petko je stup Dinama

Da se razumijemo, uvijek je Petković bio jedan od najbitnijih igrača Plavih, ali imao je i iza sebe na golu jednog Livakovića, sa svoje lijeve strane nezaustavljivog Oršića, iza sebe u veznoj liniji motor momčadi Ademija, u obrani sigurnog Šutala, a pokraj sebe svestranog Ivanušeca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ušao je Petković u posljednju godinu ugovora, pa zato se toliko glasno i priča o odlasku. Nije nikakva tajna da bi Bruno rado ostao u Zagrebu, no za to traži 1,2 milijuna eura.

Image

Sad od navedenih nitko više ne stanuje u Zagrebu, pa momčad dosta ovisi o njemu. Stoga, Robert Špehar, legendarni bivši napadač u HNL-u, deveti strijelac svih vremena naše prve nogometne lige sa 86. golova, tvrdi nam kako bi za Dinamo u ovoj situaciji samoubojstvo bilo pustiti Brunu Petkovića da ode u drugi klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert Špehar na 9. je mjestu najboljih strijelaca HNL-a svih vremena. Ima na vječnom nogometnom kontu 86 golova.

'Jakirovićev Dinamo igra atraktivno, ali ovisi puno o Petkoviću'

"Razmijem klupsku politiku koja je napravila tri velike transfera, u vrlo kratkom roku Jakirović je posložio jednu ozbiljnu i atraktivnu momčad, ali mišljenja sam da bi za Dinamo bilo samoubojstvo pustiti Brunu Petkovića. Jakirovićev Dinamo igra atraktivno, ali pritom najviše ovisi o Petkoviću", priča za Net.hr Robert Špehar i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

"Dinamo nema nikakvog razloga tražiti okolo igrače, davati tko zna kakve novce za neke igrače, dovoljno su zaradili. Imaju Petkovića i Drmića koja su dva jako kvalitetna napadača i mislim da trošiti novce od prodaje Petkovića za druge igrače. Dinamo bi trebao otvoriti kesu i ponuditi Petkoviću jednu ozbiljnu cifru, produžiti s njim ugovor. Jer, očigledno da Dinamo može biti dobar ponovno, ali pustiti Petkovića u ovoj situaciji, to bi za Dinamo bilo jako loše".

'Nema niti jednog razloga da ne pokušaju zadržati Petkovića'

Špehar govori i sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv Rijeke, Dinamova sredina je izgledala sjajno s Mišićem, Bulatom, Baturinom, Marinom… Dinamo ima jako kvalitetnu i potentnu momčad. Vidi se tu rukopis Jakirovića u vrlo kratkom roku, ali za tu igru gdje će on tražiti iz drugog plana, iz posjeda lopte, iz drugog plana ulaze njegovi igrači koji mogu, i Špikić itd, a to je ono što Petković radi. On se povlaći, izlazi iz suparničkog kaznenog prostora po loptu gore, prsima ju zadržava i kreira napad, a jako se dobro gradi i čita igru, te je tehnički potkovan."

Petković na sebe tako navlači suparničke igrače…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kreira jedan prostor u koji moraju ulaziti vezni ili krilni igrači koji to sjajno rade. Tu je i Drmić koji s Petkovićem može igrati. Nema Dinamo niti jednog razloga ne pokušati na sve moguće načine, novce koje su spremili na neka druga pojačanja, da ga ne potroše, nego da zadrže njime Petkovića", zaključio je Robert Špehar.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo