Zvijezda Barçe se poklonila legendi Uniteda

Sjajni španjolski nogometaš i jedan od najboljih veznih igrača svih vremena, Xavi Hernandez, proglasio je 38-godišnjeg Paula Scholesa najboljim igračem njihove generacije.

9.12.2012.
17:24
VOYO logo

Xavi je u intervjuu za Daily Mail govorio o neuništivosti Scholesa, kao i razlici između španjolskog i engleskog nogometa u kojima su dvojica igrača proveli cijele svoje karijere.

"U posljednjih 15-20 godina najbolji centralni vezni nogometaš, najkompletniji, je Paul Scholes. Puno sam puta razgovarao sa Xabijem Alonsom o tome i obojica se slažemo da Scholes ima sve potrebno za najmodernijeg veznog igrača svijeta", rekao je Barcelonin veznjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Može odigrati zadnji pas, može zabiti, jak je na nogama i teško ga je srušiti, a kamoli oduzeti mu loptu. Da je Španjolac vjerojatno bi ga se više cijenilo nego što to rade Englezi", smatra Xavi.

"Engleska je nacija ratnika. Kada gledam Liverpool i vidim kako Carragher izbija loptu iz vlastitog šesnaesterca na vrh tribina i za to dobiva pljesak, to mi je iskreno neshvatljivo. Na Nou Campu vas za to nikada ne bi nagradili pljeskom. To su dvije različite kulture. Kada navijači u Španjolskoj vide da panično izbijate loptu, tada vam zvižde", zaključio je čovjek s preko 400 nastupa za Blaugranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo