Bolje živi nego ministar / Vrtoglava plaća Erlinga Haalanda: Pogledajte što si sve može kupiti za dnevnicu iz Cityja

Image
Foto: Screenshot

Haaland bi trebao zarađivati isto kao Kevin de Bruyne, 435 tisuća eura tjedno ili više od 3 milijuna i 200 tisuća kuna.

11.5.2022.
15:22
Screenshot
VOYO logo

Norveški napadač Erling Haaland, postat će novi igrač Manchester Cityja od 1. srpnja 2022., potvrdili su jučer na službenim stranicama engleskog kluba. Odšteta koju će platiti Borussiji Dortmund iznosi 75 milijuna eura.

Image
Nevjerojatna cifra /

Procurila visina Haalandove plaće u Cityju: Zarađivat će daleko više od Ronalda?

Image
Nevjerojatna cifra /

Procurila visina Haalandove plaće u Cityju: Zarađivat će daleko više od Ronalda?

Haaland bi trebao zarađivati isto kao Kevin de Bruyne, 435 tisuća eura tjedno ili više od 3 milijuna i 200 tisuća kuna. Na godišnjoj razini to bi iznosilo 21 milijun eura ili oko 160 milijuna kuna godišnje. Nevjerojatne cifre koje su nepojmljive za hrvatske prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Može kupiti Sosu ili Kramarića'

Ako se prvo zadržimo u nogometnim okvirima, Haaland bi svojom godišnjom plaćom mogao kupiti na primjer, hrvatskog reprezentativca Bornu Sosu koji po Transfermarktu vrijedi 20 milijuna eura. Haalandova plaća veća je i od tržišne vrijednosti Kramarića i Majera koji se procjenjuju na 18 milijuna eura. Neki poznati engleski klubovi manje vrijede na tržištu od njegove godišnje plaće. Neki primjeri toga: Coventry City trenutno ima igrački kadar od 19.90 milijuna eura, Sunderland od 18.25 milijuna, a Ipswich Town od 17.93 milijuna eura.

'Dnevna plaća jednaka cijeni automobila'

Norvežanin dnevno zarađuje 467 tisuća kuna. U prijevodu, ako imate plaću od 6 tisuća kuna mjesečno i godišnje zaradite 72 tisuće, trebat će vam nešto više od šest godina da zaradite ono što Haaland zaradi u samo jedan jedini dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa zarađenom dnevnicom, Haaland si, na primjer, može kupiti novi model nekog njemačkog automobila čija je cijena 400 tisuće kuna. Također, ode li u određenu poslovnicu, u njoj si može priuštiti deset najskupljih modela hladnjaka od 40 tisuća kuna ili televizora po sličnoj cijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dubrovniku može kupiti dvokatnicu od 186.00 m2 za 420 tisuća eura, što je, za usporedbu, manje od njegove tjedne plaće. Zaradu od četiri mjeseca može uložiti i u nekoliko hotela na dalmatinskoj obali. U Zagrebu i Splitu kvadrat stana ide i do pet tisuća eura, stoga bi si Erling mogao priuštiti, tjednom plaćom, i jedan stan od sto kvadrata u našim najvećim gradovima odnosno mogao bi kupiti 52 stana u metropoli za svoju godišnju plaću.

U sedmom mjesecu će navršiti 22, a već je sad jedan od najplaćenijih nogometaša svijeta. Haaland će se uskoro 'kupati u novcu' pa se za njega može upotrijebiti i stih jedne naše pjesme, 'Bolje živim nego ministar'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo