VOLI OKTOBERFEST, ALI...: / 'Igramo protiv Dinama, vidio sam kako su srušili Arsenal'

Image
Foto: AFP

U Munchenu je sve u znaku dvije stvari. Oktoberfesta i Dinama! Sutra od 20.45 na Allianz Areni, protiv Bayern Munchena odigrat će dvoboj 2.

28.9.2015.
15:38
AFP
VOYO logo

Jer, kako i sam kaže...

"Dinamo je dobra momčad, vidio sam kako su srušili Arsenal".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEZABORAVNA NOĆ U MAKSIMIRU! /

Dinamo je srušio moćni Arsenal!

Image
NEZABORAVNA NOĆ U MAKSIMIRU! /

Dinamo je srušio moćni Arsenal!

Bayern ne želi ponoviti istu pogrešku koju je napravio Arsenal u Zagrebu. A to je podcijeniti zagrebački sastav. Slaven Bilić je to dobro rekao Englezima: "Pa što se čudite, Dinamo nije izgubio 40 utakmica".

Točnije, Dinamo ne zna za poraz 45 utakmica. Posljednji puta kad su Modri čestitali na pobjedi svom protivniku bilo je u Europskoj ligi 27. studenog prošle godine u srazu protiv rumunjske Astre. I u tom dvoboju Dinamo je, ustvari, pobijedio samog sebe. No, dobro, sad je na redu novi dvoboj, veliki, jedan od najvećih u povijesti zagrebačkog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

"Taj niz nepobijedivosti pokazuje koliko je Dinamo dobar. Svi su mislili da će Arsenal pobijediti Dinamo u Zagrebu. Ali, vidjeli smo da nije bilo tako. Nakon pola sata vidio sam da je zagrebačka momčad vrlo jaka. Igrali su dobro u obrani, održavali su formaciju. Neće nam biti lako", biranim riječima o Dinamu govori Pep Guardiola.

Guardiolu muče ozlijede

Dinamo za poraz ne zna 45 utakmica. Posljednja momčad koja je pobijedila Modre bila je Astra 27. studenog prošle godine. Nakon toga je momčad Zorana Mamića upisala 29 pobjeda uz 16 remija. U utorak će to itekako biti na kušnji jer idu na noge moćnom Bayernu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je neporažen u 45 utakmica u nizu. To pokazuje koliko je dobar. Svi su mislili da će Arsenal dobiti Dinamo u Zagrebu bez problema. Ali nakon pola sata vidio sam da je zagrabačka momčad vrlo jaka. Igrali su dobro u obrani, održavali su formaciju... Neće nam biti lako", rekao je trener Bavaraca Pep Guardiola.

Bayern Dinamo dočekuje u malim problemima. Guardiolu muče 2 ozljeđena igrača. Out su Vidal kojeg muči koljeno i Rode. No, Guardiola na raspolaganju ima 14, 15 igrača. U takvoj situaciji za prvih 11 konkurira Javi Martinez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lewandowski najveća opasnost

"Da, konkurira za prvih 11. Koljeno ga nije bolilo, dobro je regiralo, tako da je on unutra".

Zoran Mamić najviše se pribojava poljskog napadača , koji je namjestio svoje nišanske sprave. Poljak je prošli tjedan Wolfsburgu za devet minuta utrpao 5 golova, u subotu Mainzu je stavio još dva. Ukupno sedam za jedan tjedan. Kako nam je u šali Nije, upravo suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

"Lewandowski? Nadam se da će nastaviti svoj niz na Dinamu", zaključio je Pep.

Dinamo posebno mora paziti na to famozno drugo poluvrijeme Bayerna u kojem melju svoje protivnike. Naime, Bayern je ove sezone od 26 golova u Bundesligi i Ligi prvaka ukupno 20 dao u drugom dijelu. Dizelski motor zvan Bayern se, očito, zagrijava tek u drugom dijelu. I na to će Modri posebno morati pripaziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo