VIJEST JE STIGLA ODMAH NAKON BOLNOG PORAZA: / Dinamov 'zločesti dečko' ekspresno napušta Maksimir

Image

Dinamova desetka Paulo Machado već danas bi trebala napustiti Zagreb nakon što je tri sezone igrala za modre.

2.6.2017.
8:59
VOYO logo

Machado napušta Dinamo! Vijest koja nije nikakva novost. To se već u Maksimiru sprema posljednjih nekoliko mjeseci. Uprava kluba i trener modrihIvajlo Petev rade čistku u momčadi nakon jedne od najgorih sezona u povijesti kluba, u kojoj nisu osvojili niti jedan trofej u sezoni, po četvrti puta u povijesti.

Je li Machado dao sve od sebe u dresu Dinama?

Ako bi prosječnog Dinamovog simpatizera pitali je li Machado sve od sebe dao u dresu zagrebačkog kluba, odgovor bi u većini slučajeva bio - da nije! Portugalac je u Dinamu bio jedan od najoprečnijih igrača koji su zadnjih godina bili u Maksimiru. Znao je on odigrati dobro, biti i vođa momčadi, imao je stav, gard i iskustvo koje je ovoj mladoj momčadi tijekom proljeća sigurno nedostajalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Srednji prst

Ali, imao je i onih očajnih predstava kad su se mnogi pitali zašto uopće igra i zašto ga Dinamo i dalje drži u kadru. A da ne spominjemo srednji prst upućen navijačima i kazni od 100 tisuća eura, kao i njegov ego zbog kojeg malo nedostajalo da u eri Ivajla Peteva više ne zaigra za momčad.

Pisali smo o tome kako je Portugalac odbio biti pričuva Dinamovim klincima na utakmici Lige prvaka protiv Seville, iako je Petev za javnost na kraju sve demantirao. Kad je Petev pročitao sastav u kojemu su vezne igrače od prve minute trebali igrati Pavičić i Knežević, Portugalac se osjetio uvrijeđenim. Doživio je taj potez Peteva kao omalovažavanje i tu je skoro do kraja puklo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot

Reagirao ponekad neprofesionalno

Bugarski trener izbacio ga je iz zapisnika i završio je na tribini s koje je gledao najbolju Dinamovu ovosezonsku utakmicu u Ligi prvaka, utakmicu koju su na svojim leđima iznijeli upravo ti klinci kojima on tad nije htio biti zamjena.

Igrač koji je u Dinamu godišnje primao 800.000 eura i dosad u zagrebačkom klubu zaradio više od milijun eura, reagirao je ponekad neprofesionalno i ovo nije bio prvi problem vezan uz njega i “modre” klince.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Otprije je bio na ratnoj nozi i s najvećim Dinamovim talentom Antom Ćorićem, kojemu je u nekoliko navrata iz čista mira divljački uklizao na treninzima. Iako je bilo dosta onih koji su zagovarali otkaz, kartu u jednom smjeru.

Pamtimo ga i po voleju na Poljudu za 1-1

A, opet, pamtimo ga i po onom voleju na Poljudu za 1-1 u sudačkoj nadoknadi, kao i korneru nakon kojega je Fernandes zabio pobjednički gol protiv Arsenala. Igrač koji nikad nije opravdao sve epitete uz koje je stigao, kao bivši portugalski reprezentativac, ali opet, daleko je od liste najgorih Dinamovih pojačanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivajlo Petev na pripremama u Turskoj ga je ustoličio u prvih 11, bio je jedan od najboljih igrača. A onda opet, kad je počelo prvenstvo, nije ga bilo nigdje. I sad, pred sam kraj, Petev ga se opet sjetio. Odigrao je 50 minuta protiv Rijeke u subotu, time ušao i u udarnu momčad za finale Kupa.

Image

Kad ćemo pričati o Machadovoj epizodi u Dinamu, sjetit ćemo se i one partije protiv Petrolula, u pretkolu Europske lige, kad je zabio iz slobodnog udarca, a poslije i asistirao Duji Čopu za pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je taj Machado svojih pozitivnih strana, a na kraju iz Dinama ipak odlazi na listi “negativaca”. Dinamo na njemu nije zaradio ništa, u polusezoni kad je Dinamo ganjao Rijeku nije odigrao ništa.

Igrao je i za Dinamo II u Drugoj ligi

Igrao je Portugalac i za Dinamo II u Drugoj ligi. Toliko su računali na njega. Ali, isto tako, u svojim nekim lutanjima i vizionarskoj izgubljenosti, kad je Petevu bila panika, u najvažnijij utakmici sezone, Machado je bio u momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda bi s Machadom u momčadi Dinamo izgledao bolje u nekim utakmicama, iako nije igrač koji bi sam dobio protivnike, koji bi sam prelomio dvoboje, ali je igrač koji daje stabilnost u igri. Uglavnom, malo je igrača u Dinamu koji su toliko “polemični”.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo