VIDEO: / U Madridu su na ovo čekali više od pola godine!

Dugo su u Real Madridu čekali priliku da se osvete njemačkom sucu Wolfgangu Starku, kojeg smatraju glavnim krivcem za poraz od Barcelone u lanjskom polufinalu Lige prvaka.

19.11.2011.
16:18
VOYO logo

Dočekali su je prošlog utorka na Stadionu svjetlosti u Lisabonu, u uzvratnom dvoboju dodatnih kvalifikacija za Euro 2012. godine, između Portugala i Bosne i Hercegovine.

U 20. minuti utakmice, pri vodstvu domaće momčadi 1:0, BiH-reprezentativac Senad Lulić opasno je đonom odozgo startao na potkoljenicu stopera Reala i domaće momčadi, 28-godišnjeg Pepea. Iako je potez bio vrlo opasan i rizičan po zdravlje naturaliziranog Brazilca, njemački sudac nije kaznio Bosanca niti žutim kartonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madriđani su iz arhive odmah iskopali snimku događaja iz 61.minute prvoga polufinalnog dvoboja Lige prvaka prošle sezone, igranog 27. travnja na madridskom Santiago Bernabeuu. Tada je 41-godišnji njemački sudac Pepeu pokazao izravan crveni karton za identičan nasrtaj na Barcelonina braniča Danija Alvesa.

Premda Pepe nije niti dodirnuo suparničkog igrača, Stark je tada kaznio njegovu namjeru, a Jose Mourinho zbog toga se žestoko obrušio na Starka i na UEFA-u zbog navodnog Barçina protekcionizma, nakon čega je dobio tri utakmice suspenzije s klupe u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je došao na svoje nakon nešto više od pola godine. U videoporuci na službenoj internetskoj stranici Kraljevskog kluba narator argumentira dvostrukost kriterija njemačkog suca, koji iste prekršaje očito tretira različito u različitim situacijama.

Pepe je bio, kao što je obično slučaj, najvažniji Mourinhov igrač (destruktivac) u utakmicama protiv Barcelone. Nakon njegova izlaska iz igre Barcelona je od 0:0 došla do 2:0 pobjede zahvaljujući dvama majstorskim pogocima Lea Messija. Tom su si pobjedom Katalonci također trasirali put u finale i 3:1 konačno slavlje protiv Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo