VIDEO: / KORAK DO POVIJESTI! Sevilla blizu dosega koji nije uspio nikome

U prvom susretu polufinala Europske lige Sevilla je pobijedila Fiorentinu 3;0, nacinivsi veliki korak prema plasmanu u finale, dok su u drugom dvoboju Napoli i Dnjipro odigrali 1:1.

7.5.2015.
23:19
VOYO logo

Branitelj naslova je deklasirao Fiorentinu golovima Aleixa Vidala (17, 52) i Kevina Gameira (75). Zanimljivo, Sevilla nikada nije ispala u polufinalu ovog natjecanja. U dosadasnja tri pokusaja tri puta je slavila i potom sva tri puta otisla do kraja. Andaluzani su jedan od tek cetiri sastava, uz Juventus, Inter i Liverpool, koji su u Kupu UEFA i njegovom nasljedniku Europskoj ligi slavili tri puta. Ove je godine Sevilla sve blize tome da postane prva momcad u povijesti s cetiri krune.

Sevilla je povela u 17. minuti golom Vidala koji je sjajno iskoristio Baccinu povratnu loptu. Fiorentina je prakticki u iducem napadu mogla izjednaciti, no Matias Fernandez je promasio zicer. Sjajnu priliku Viole su imale i u 25. minuti no Sergio Rico je odlicno reagirao na udarac Mohameda Salaha. Domacin je povecao prednost u 52. minuti, a strijelac je ponovo bio Vidal koji je tako prvi put u karijeri postigao dva gola u jednoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domacin je stigao do pogotka nakon pogreske hrvatskog reprezentativca Milana Badelja koji je izgubio loptu. Badelj je u 68. minuti morao napustiti teren nakon sto mu je u sudaru s Mbijom razbijena glava. U 75. minuti je Sevilla mozda i rijesila pitanje putnika u finale, a strijelac je na Vidalovu asistenciju bio Gameiro koji je usao u igru samo 28 sekundi ranije.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to deveta uzastopna pobjeda Andaluzana na Sanchez Pizjuanu ove sezone u Europi, te prvi poraz Fiorentine u zadnjih 13 euro-gostovanja. Posljednji poraz talijanski sastav je dozivio u Munchenu od Bayerna (2:3) 2010 godine.

U drugom susretu Dnjipro je priredio iznenadenje, odigravsi na gostovanju 1:1 protiv Napolija. Talijani su dominirali cijeli susret, imali vodstvo i niz sjajnih prilika, a potom u jedinom ozbiljnijem ukrajinskom napadu primili gol. I to cini se iz zaleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Dnjipro se sjajno branio u prvom poluvremenu, medutim vec u petoj minuti nastavka Napoli je stigao do vodstva, a strijelac je nakon ubacaja iz kornera bio David Lopez. Jubilarni je to 200. pogodak Napolija otkad je na klupi Rafael Benitez. Uslijedilo je nekoliko odlicnih prilika Talijana, no Denis Bojko je sjajno branio na vratima momcadi iz Dnjipropetrovska. Samo je Higuainu skinuo tri zicera. Kazna je stigla u 81. minuti kada je Jevhen Seleznjov svladao Andujara. Seleznjov je usao u igru samo minutu ranije i to umjesto naseg Nikole Kalinica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko Napoli ode do samog kraja, Benitez ce postati tek drugi trener u povijesti Kupa UEFA/Europske lige s tri naslova. Do sada je to uspjelo jedino Talijanu Giovanniju Trapattoniju s Juventusom (1977, 1993) i Interom (1991). Benitez je do sada slavio na klupi Valencije (2004) i Chelsea (2013). Napoli je posljednji put stigao do polufinala nekog europskog kupa 1989. godine kada je pod vodstvom legendarnog Diega Maradone osvojio Kup UEFA, pobijedivsi u finalu Stuttgart (2:1, 3:3). Za Dnjipro je vec ulazak u polufinale najveci uspjeh. Ivan Strinic nije imao pravo nastupa za Napoli jer je ove sezone vec igrao u Europskoj ligi i to upravo za Dnjipro.

Uzvratni susreti su 14. svibnja u Firenzi i Kijevu gdje Dnjipro igra svoje domace utakmice. Finale je 27. svibnja u Varsavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo