VIDEO: / Bravo! Nogometna senzacija se nastavlja!

Prve utakmice četvrtfinala Europske lige su završile, a mnogo toga već je otkriveno. Najveća senzacija natjecanja, djeca Baskije Athletic Bilbao nastavila su rušenje favorita.

29.3.2012.
23:00
VOYO logo

Schalke - Athletic 2:4 (Raul 22, 59 / Llorente 20, 73, De Marcos 81, Muniain 90) Atletico - Hannover 2:1 (Falcao 9, Salvio 89 / Diouf 38) AZ - Valencia 2:1 (Holman 45, Martens 79 / Topal 51) Sporting - Metalist 2:1 (Izmailov 51, Insua 64 / Xavier 90 - 11m) Došli su Baski na taj način do četvrte uzastopne pobjede u ovom natjecanju, a koliko su velik posao napravili na Veltins-Areni govori i podatak da je ovo prvi domaći poraz Schalkea u Europskoj ligi ove sezone. Računajući sva natjecanja, klub iz Gelsenkirchena je u svome dvorištu zadnji put izgubio još u listopadu.

Ni sjajna večer španjolskog veterana Raula protiv sunarodnjaka nije pomogla Nijemcima da se izvuku od poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/embed/video/xps0d8 U 20. je minuti domaći vratar Timo Hildebrand odbio loptu nakon udarca De Marcosa, a Fernando Llorente ju je iz drugog pokušaja smjestio u mrežu. No, samo dvije minute kasnije Raul je izjednačio nakon ubacivanja Atsuta Uchide. Legendarni nogometaš Real Madrida u 59. je minuti doveo domaće do vodstva sjajnim volejom s vrha šesnaesterca, ali uslijedio je veliki preokret koji je doveo Athletic na rub plasmana u polufinale. Najprije je Llorente izjednačio nakon kornera u 73. minuti. Potom je De Marcos osam minuta kasnije vratio prednost gostima nakon ubacivanja Markela Susaete, da bi u sudačkoj nadoknadi mlađahni Iker Muniain iskoristio novo Susaetino dodavanje i osigurao Baskima veliku prednost uoči uzvrata sljedeći tjedan. Treba spomenuti i doista bizarnu situaciju u kojoj se našao Schalke. U drugom je poluvremenu, naime, na vrata morao stati njegov četvrti vratar, 35-godišnji Mathias Schober. Zamijenio je ozlijeđenog Hildebranda, a već od ranije su izvan pogona i Fährmann i Unnerstall. http://www.dailymotion.com/embed/video/xpryfn

U drugom španjolsko-njemačkom obračunu Atletico Madrid je došao i do osme uzastopne pobjede u Europskoj ligi. Radamel Falcao je već u devetoj minuti zabio za vodstvo domaćih, ali Mame Biram Diouf je prije kraja poluvremena vratio Nijemce u igru. U samoj završnici utakmice Eduardo Salvio je udarcem s 20-ak metara ipak donio pobjedu momčadi Diega Simeonea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini španjolski klub koji u četvrtak nije bio uspješan je Valencia, ali gostujući poraz 2:1 protiv AZ Alkmaara svakako mogu nadoknaditi na svojoj Mestalli. Strijelci za nizozemsku momčad bili su Brett Holman i Maarten Martens, a autor pogotka koji Valenciji daje dobru priliku u uzvratu bio je Mehmet Topal.

http://video.rutube.ru/2f811434747ad0d5b7784603fda6e32c

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istu prednost kao Atletico i AZ stekao je i Sporting koji je u Lisabonu svladao ukrajinski Metalist (2:1). Portugalci su u drugom poluvremenu poveli s 2:0, ali su primili pogodak u posljednjoj minuti s bijele točke i značajno si otežali predstojeći posao u Harkivu.

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/eiAOprTND65gOyK7ZZQK/mov/1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo