VIDEO: / Nakon 90 minuta ostali bez tri milijuna eura!

Braga je priredila još jednu senzaciju Europske lige i u polufinalu izbacila Benficu, čijim je igračima predsjednik kluba uoči utakmice obećao premije u visini od 3 milijuna eura. Nije pomoglo.

6.5.2011.
1:14
VOYO logo

Za razliku od obračuna Villarreala i Porta gdje je pitanje putnika u Dublin na veliko finale riješeno već u prvom susretu, susret Brage i Benfice ponudio je puno više drame. Skromni domaćini, unatoč rezultatskom minusu iz prve utakmice (1:2), nisu navalili na vrata favorita iz Lisabona, mirno su čekali svoju priliku i dočekali su je već u 19. minuti.

Hugo Viana je ubacio iz kuta, a obrana Benfice zaboravila je na braniča Custodija koji je glavom zakucao loptu pod gredu i izazvao ogromno oduševljen na stadionu. Nakon pogotka domaćini su prepustili inicijativu gostima i opet vrebali svoju šansu u kontranapadima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=9DUlN8dxfdVpkP4j

U 30. minuti je gostujućim vratima opasno zaprijetio Silvio, a u samom finišu prvoga dijela najveću priliku Benfice promašio je Javier Saviola, koji je pogodio vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku utakmice - ista slika. Braga se uglavnom branila i prijetila iz kontri, dok je Benfica u serijama opsjedala gol domaćina, pogotovo u posljednji 15-tak minuta.

U tim trenucima su igrači Brage nekoliko puta izbacivali loptu sa same gol-linije, domaći vratar Artur je imao nekoliko velikih obrana, ali u samom finišu se proslavio i njegov kolega Roberto obranivši udarac Viani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je mala Braga izbacila veliku Benficu i pokazala da nije sve u novcu. Predsjednik lisabonskog kluba je uoči polufinalnog uzvrata svojim igračima obećao čak tri milijuna eura premije ukoliko osvoje Europsku ligu, ali nije pomoglo.

U drugom susretu Villarreal je poveo već u 17. minuti golom Canija i svojim navijačima dao nadu da bi ipak mogli napraviti čudo te dostići ogroman zaostatak iz Porta (1:5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=TJwXDtK4lXzS0IEg

Ta je nada, međutim, tinjala samo do 40. minute kada je Hulk, uz puno sreće, matirao Diega Lopeza i donio izjednačenje gostima iz Portugala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=tl83iBYUoEN7urtp

Na startu drugog dijela ponovno je 'krvnik' Žute podmornice bio čudesni Falcao zabvši svoj peti pogodak Villarrealu u dvije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=7uqhoaRmygJOJ6V3

Do kraja meča na El Madrigalu domaćini su igrali za svoju čast i obranili su se s dva gola. U 75. minuti je Capdevila izjednačio na 2:2, a pobjedu špnajolskoj momčadi osigurao je Giusseppe Rossi pet minuta kasnije iz jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo