VIDEO: / Gadan udarac za Manchester United!

Težak su udarac omraženom gradskom rivalu i aktualnom prvaku zadali nogometaši Manchester Cityja. U 5. kolu engleske Premierlige na svome su Etihadu pomeli Manchester United sa 4:1.

22.9.2013.
20:28
VOYO logo

Postao je City time prvi klub od uvođenja Premierlige koji je u tri navrata zabio Unitedu četiri ili više golova. Podsjetili su Građani na jesen 2011. godine kada su deklasirali Crvene vragove sa 6:1. Ovom se pobjedom plavi klub iz Manchestera priključio Chelseaju i Liverpoolu koji imaju po deset bodova, dva manje od vodećih Arsenala i Tottenhama.

United je, pak, pod vodstvom novog trenera Davida Moyesa u pet kola skupio svega sedam bodova i tek je na osmom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Etihad je ove nedjelje prvi put 'eksplodirao' u 16. minuti kada je Aleksandar Kolarov, poslije kombinacije sa Samirom Nasrijem, ubacio s lijeve strane, a Sergio Agüero volejem s pet metara zakucao loptu u mrežu. U prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela Alvaro Negredo je nakon kornera pucao glavom, a lopta je došla do Yaye Tourea kojem nije bilo teško zabiti praktički sa same crte.

http://videa.hu/player?v=nP3HfqLo6k5zqyJL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon odmora je uslijedio blitzkrieg domaćih za rješavanje svih nedoumica. Najprije je Negredo u 47. minuti prevario Nemanju Vidića i ubacio s lijeve strane, a Agüero iz blizine zabio svoj drugi pogodak večeri. Tri minute kasnije domaći su izveli kontranapad koji je zaključen asistencijom Jesusa Navasa za Nasrija i za 4:0.

United je nakon toga krenuo ublažiti poraz. Najprije je Patrice Evra pogodio vratnicu, a onda je u 87. minuti Wayne Rooney postigao briljantan pogodak iz slobodnog udarca, ali slaba je to utjeha i njemu i suigračima. Inače, Rooneyju je to već 11. pogodak u gradskim derbijima, što nije uspjelo nijednom drugom igraču u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham je do pobjede u gostima kod Cardiffa (1:0) došao u trećoj minuti sudačke nadoknade pogotkom Brazilca Paulinha.

Nogometaši Arsenala ostvarili su i četvrtu uzastopnu pobjedu u Premierligi čime su izbili na vrh ljestvice. U 5. kolu su na svome Emiratesu svladali Stoke s 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/player?v=qOekTxu43VnTU40o

Sva su tri pogotka Topnici postigli nakon prekida, a još se jednom potvrdilo koliko će Mesut Özil biti koristan za momčad Arsenea Wengera. U petoj minuti je donedavni nogometaš Real Madrida izveo slobodan udarac, a vratar gostiju Asmir Begović je uspio samo odbiti loptu do Aarona Ramseyja kojem nije bilo teško zabiti za 1:0. Velškom je veznjaku to već sedmi pogodak ove sezone, računajući sva natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za goste je u 26. minuti udarcem s 20-ak metara izjednačio Geoff Cameron, ali samo deset minuta kasnije Arsenal je ponovno bio u prednosti. Özil je izveo korner, a njegov sunarodnjak Per Mertesacker je glavom sproveo loptu u mrežu. Konačnih je 3:1 u 72. minuti postavio Bacary Sagna. Zabio je glavom nakon još jednog nabacivanja Özila iz slobodnog udarca.

Engleski prvak Manchester United u nedjeljnom je gradskom derbiju protiv Manchester Cityja bio lišen pomoći prošlosezonskog prvog strijelca Premierlige Robina van Persieja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemski je nogometaš zadobio ozljedu prepona na ovotjednom treningu, ali menadžer 'Crvenih vragova' David Moyes se do zadnjeg trenutka nadao da će imati na raspolaganju 30-godišnjeg napadača. Na koncu je Van Persie ispao iz konkurencije za nastup, ali njegova ozljeda ipak nije teže naravi. Trebao bi se vratiti za dvoboj protiv Liverpoola u 3. kolu Liga kupa ove srijede ili sljedeći vikend u prvenstvenom okršaju protiv West Bromwicha.

"Nije u pitanju teža ozljeda. Robin će vjerojatno izbivati samo nekoliko dana", potvrdio je Moyes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo i da je ovo Van Persieju bila prva propuštena utakmica Premierlige nakon 5. ožujka 2011. godine, odnosno nakon 90 uzastopnih nastupa!

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo