VIDEO: / Liga prvaka ove jeseni stanuje i u Zagrebu!

Dinamo je napokon uspio, Liga prvaka ove će se jeseni igrati na Maksimiru. Ipak, nije bilo lako, podcijenjeni Šveđani su dominirali i žestoko napadali svih 90.

24.8.2011.
0:42
VOYO logo

Uf, malo je nedostajalo da Dinamo izgubio sve što je gradio u Maksimiru. Unatoč porazu od 2:0 Modri su se uspjeli plasirati u toliko željenu Ligu prvaka. Ono što nije uspjelo ni jednom treneru u posljednjih 12 godina, uspjelo je često osporavanom treneru Kruni Jurčiću.

Zagrepčani su teško disali 90. minuta uzvratnog susreta u Malmöu, a na golu hrvatskog prvaka briljirao je Ivan Kelava. Nekoliko je puta fantastično reagirao i pokazao zašto ga je izbornik Bilić stavio na širi popis reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/swf/video/xkonb3?width=596&hideInfos=1

Šveđani su za malo šokirali sve navijače Dinama, no moglo je sve drukčije završiti da je, danas indisponirani Ante Rukavina uspio zabiti jednu od svojih brojnih prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u šestoj minuti Modre je spasio fantastični Kelava koji se našao oči u oči s Mehmetijem, no uspio je pročitati protivničkog napadača. Nakon nekoliko pokušaja domaćih igrača iz daljine (Hamad, Ricardinho, Durmaz) prva prilika za Dinamo došla je u 31. minuti.

Sammir je ubacio s desne strane, nečuvan se u kaznenom prostoru Malmöa našao Rukavina koji je glavom loptu poslao pored gola. Pokušao je Leko iz daljine u 35., no lopta je otišla tik uz vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća prilika za Zagrepčane došla je na kraju poluvremena. Sammir je još jednom pronašao Rukavinu koji je izašao sam ispred vratara domaćih, a njegov udarac otišao je pored vrata.

http://www.dailymotion.com/swf/video/xkooiv?width=596&hideInfos=1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je prvi dio prošao poznatim Jurčićevim 'kontroliranim' nogometom, utakmica se potpuno okrenula u 50. minuti. Leko je ostao ležati na sredini terena, a Ricardinho je htio izbaciti loptu izvan granica igrališta. Durmaz je krenuo po loptu, a Vrsaljko ga je grubo prizemljio uz aut liniju. Sudac je bez razmišljanja pokazao crveni kartom.

U tom trenu krenuli su problemi za Modre. Malmö je nekoliko puta zaprijetio, a sjajni Kelava skidao je sve što je išlo u njegov gol. No, u 69. minuti nije uspio, Figueiredo je neobranjivo izveo slobodan udarac iskosa s lijeve stane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenuo je još žešći pritisak domaćih, prvo je Mehmeti u 75. za malo ostao prekratak na ubačenu loptu Durmaza, potom je u 77. minuti udarac potonjeg fantastičnom reakcijom opet skinuo Kelava.

Teško je disala obrana Dinama, a novi pogodak stigao u u 86. minuti kada je u kaznenom prostoru gostiju, u velikoj gužvi do lopte prvi došao Jansson i ugurao je za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šveđani su imali priliku nokautirati hrvatskog prvaka u 92. minuti, no udarac sa 10-tak metara skinuo je veličanstveni Kelava koji je na kraju najzaslužniji za veliko Dinamovo slavlje.

Iako je moglo biti i drukčije, iako je pobjeda od 4:1 u Zagrebu zavarala sve, pa i nogometaše Dinama, iako Malmö uopće nije loša momčad kako su svi pomislili, Liga prvaka ove će jeseni ipak 'stanovati' i u Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malmö. Stadion: Malmö New Stadium. Gledatelja: 24.000. Sudac: Nicola Rizzoli (Italija)

Strijelac: 1:0 - Figueiredo (69.'), 2:0 - Jansson (86.')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malmö: Melicharek, Vinzents, Halsti, Larsson, Figueiredo, Hamad, Jansson, Pekalski, Ricardinho, Durmaz, Mehmeti

Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Tonel, Vida, Cufre, Calello, Leko, Badelj, Sammir, Beqiraj, Rukavina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108230891006 arti-201108220158006 arti-201108220757006

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo