VIDEO: / Kakav dan Hrvata u Njemačkoj!

U posljednjoj subotnjoj utakmici 10. kola njemačke nogometne lige bodove su na Imtech Areni podijelili domaći HSV i Wolfsburg odigravši 1:1, a oba pogotka postigli su hrvatski reprezentativci.

22.10.2011.
22:50
VOYO logo

Tek što je utakmica počela po desnoj stani Wolfsburgovog napada prošao je Patrick Ochs, ubacio u šesnaesterac, a tamo se sam kao duh na šest, sedam metara našao hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić i glavom pogodio za 1:0. Bio je to šesti pogodak u jubilarnoj 10. utakmici u Bundesligi za hrvatskog reprezentativca.

Bila je to odlična utakmica s puno tempa i prilika, pogotovo naše dvojice reprezentativaca. Nakon Mandžukića red je bio na igraču domaće momčadi, Mladenu Petrića da zaprijeti vratima Wolfsburga. Dobio je savršenu loptu na otprilike 12 metara iskosa, ali je lijevom nogom tukao malo pored gola. S rezultatom koji je stajao od 2. minute otišlo se na predah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 11 minuta igre u nastavku Slovak Gojko Kačar savršeno je poslužio Petrića, malo unutar protivničkog šesnaesterca, koji je međusobni duel s vratarom Wolfsburga, Diegom Benagliom, riješio na vrlo efektan, ali i efikasan način prebacivši ga taman kada je ovaj uklizivao prema lopti. Petriću je to bio četvrti pogodak sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice najbliži pogotku bio je Wolfsburg, točnije naš Mandžukić. U 64. minuti utakmice Mandžo je s lijeve strane iskosa, s nekih 14-ak metara gađao suprotan gornji kut vratara Drobnija, ali je ovaj fenomenalnom obranom to skinuo.

Rezultat se do kraja utakmice više nije mijenjao tako da je Thorsten Fink svoj debi na klupi HSV-a okončao remijem, kojim je bio iznimno zadovoljan sudeći po reakciji nakon posljednjeg sučeva zvižduka. HSV je ovim bodom pobjegao s posljednjeg mjesta ljestvice, te sada dijeli pretposljednje mjesto s Augsburgom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110150020006 arti-201110150272006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo