VIDEO: /

Junak od 40 milijuna eura spasio Hrvatsku!

Počelo je kao u noćnoj mori, a završilo slavljem. Junak velike 3:1 pobjede protiv Izraela na Maksimiru je Luka Modrić. Sada su čak i navijači zadovoljni! Hrvatska je prva u skupini F!

7.9.2011.
0:29
VOYO logo

Zagreb. Stadion Maksimir. Gledatelja: 25.000. Sudac: Carlos Velasco Carballo (Španjolska)

Strijelci: 0:1 - Hemed (44.'), 1:1 - Modrić (47.'), 2.1 - Eduardo (55.'), 3:1 - Eduardo (57')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni karton: Ben Haim (51.')

Hrvatska: Pletikosa, Ćorluka (od 46. Eduardo), Lovren, Šimunić, Strinić, Srna, Modrić, Vukojević (od 46. Dujmović), Kranjčar, Mandžukić, Jelavić (od 87.' Kalinić)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrael: Aouate (od 46.' Haimov), Ben Haim, Gershon, Kayal, Twatha, Hemed, Benayoun, Zahavi (od 68.' Shechter), Khutaba, Ben Harush, Cohen (od 57.' Golsa) Bilićeva je Hrvatska u prvih pola sata pokazala zabrinjavajuću nemoć pred 25.00 razočaranih navijača na Maksimiru i stotinama tisuća pred televizorima. Premda su u prvom sastavu zaigrali Modrić, Kranjčar, Šimunić i Jelavić, za razliku od naše postave na Malti, jedina opasna situacija prvog dijela dogodila se u 5. minuti kad su Izraelci zabili, a nas je spasio sudac.

Kayal je opalio s 25 metara, lopta je pogodila Benayouna i promijenila smjer te završila u mreži Stipe Pletikose. Sudac je zbog zaleđa najboljeg izraelskog igrača opravdano poništio pogodak.

Nakon toga smo gledali sporu i neinventivnu Hrvatsku, na kakvu smo, silom prilika, već navikli. Najviše se trudio Kranjčar, Modrića nije bilo nigdje osim u našim molitvama, Mandžukić je zujao 'nabrijan i neučinkovit', a Ćorluka i Srna bili su standardno neopasni na desnom boku.

Pritisnuti zvižducima s tribina, naši su napokon napravili pritisak u zadnjih 15-ak minuta prvog poluvremena. Jelavić je u 36. minuti sjajno uštopao jednu dugu loptu, našao se 'jedan na jedan' s vratarem Izraela Aouateom, ali otišao je sasvim ulijevo, previše blizu gol-linije da bi uspio poslati loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strepili su Izraelci neprestano u tom razdoblju, a onda nam u najgorem trenutku zabili gol! Benayoun je u 44. minuti izborio loptu na 20 metara od našeg gola nakon loše reakcije Šimunića i odlično ju dostavio Hemedu. On se odhrvao Dejanu Lovrenu i sa 15-ak metara pogodio mrežu pokraj nemoćnog Stipe Pletikose.

U poluvremenu je Slaven Bilić zamijenio Ćorluku i Vukojevića, ušli su Dujmović i Eduardo, ali igrač odluke bio je - Luka Modrić. Modrić je u 47. minuti izveo pravu malu majstoriju, zabio je prekrasan gol sa 25 metara iz nimalo lake pozicije, sa cijelom obranom Izraela ispred sebe. U tom se trenutku sve preokrenulo. Maksimir je eksplodirao, Vatreni su pali jedni drugima u zagrljaj, Pletikosa se pred golom bacio na koljena i sreća se na Maksimiru okrenula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Par minuta kasnije Ben Haim je brutalno startao na nogu Eduarda i zaradio isključenje. U tom je trenutku počela prava muka za Izraelce.

Već u 55. minuti Hrvatska je povela. Modrić je ovoga puta bio asistent, sjajno je sa dvadesetak metara gurnuo loptu Eduardu u šesnaesterac, a ovaj lakoćom prebacuje vratara Izraela kao u najboljim danima. Par minuta poslije sve je bilo gotovo. Dudu je u 57. minuti iskoristio 'milimetar' prostora u obrani Izraela, te trzajem glavom u velikoj gužvi od stative zabio u gol. Asistent je ovoga puta bio Srna.

Par minuta kasnije, Niko Kranjčar je sa pet metara mogao dokrajčiti Izrael, ali je iz 'mrtve' prilike tukao pola metra pored lijeve vratnice, praćen dubokim uzdahom uzavrelog Maksimira. Sjajnu atmosferu malo je pokvario žuti karton Darija Srne, zbog kojeg kapetan neće moći igrati u predzadnjoj utakmici kvalifikacija, onoj najvažnijoj, protiv Grčke.

Desetak minuta prije kraja zabio je i Jelavić, koji je nastupom zaslužio mjesto u prvoj momčadi, ali je njegov pogodak glavom nakon ubačaja Srne sudac opravdano poništio zbog zaleđa. Dojam je nakon svega sjajan, a dvije utakmice prije kraja o svemu najbolje govori situacija u našoj skupini F.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Hrvatska 8 6 1 1 16-5 19 bodova 2. Grčka 8 5 3 0 10-4 18 3. Izrael 9 4 1 4 11-11 13 4. Gruzija 8 2 3 3 5-6 9 5. Latvija 7 2 1 4 6-9 7 6. Malta 7 0 0 7 3-16 0

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201109020818006 arti-201109050706006 arti-201109020819006

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo