VIDEO: / Jelavić i društvo 'stradali' kod Liverpoola!

Liverpool je pogocima kapetana Stevena Gerrarda s 3:0 slavio protiv Evertona u 217. mersisajdskom derbiju engleske nogometne lige.

14.3.2012.
8:41
VOYO logo

Steven Gerrard je kapetanski odlučio susret s tri vrlo lijepa pogotka, jednim u prvom i dva u drugom poluvremenu. Prvi je postigao u 34. minuti prvog dijela kada je savršenim lobom prebacio istrčalog vratara gostiju Tima Howarda. Urugvajac Luis Suarez napravio je veći dio posla, pucao ravno u Amerikanca na golu Evertona, lopta se odbila na rub kaznenog prostora, malo iskosa, gdje se našao Gerrard i savršeno odmjerenim udarcem lijevom nogom prebacio i vratara i sve obrambene igrače Evertona.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xpfi4n_l3-0e-footyroom-com_animals Nakon svega šest minuta nastavka kapetan Redsa povisio je na 2:0, ponovno nakon što je veći dio posla obavio Urugvajac Suarez. Prošao je po desnoj strani Liverpoolova napada, nehotice u kaznenom prostoru gurnuo loptu malo prejako na stranu, ali je na nju natrčao Gerrard i zakucao ju pod gredu za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Gerrard u posljednjoj minuti sudačke nadoknade, na još jednu asistenciju Urugvajca. Englez je povukao kontru s polovice terena, poslao loptu na lijevu stranu za Suareza koji u kazenom prostoru vara svog braniča, šalje povratnu loptu koju Gerrard bez ikakvog problema šalje u praktički praznu mrežu. Recimo i da je hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić ušao u igru u 61. minuti utakmice, ali nije uspio pomoći već poprilično uzdrmanom i nemoćnom Evertonu. Također, gosti su svega tri puta pokušali ugroziti vrata gostiju od čega je samo jedan udarac išao u okvir gola. Liverpool je, pak, imao 13 udaraca, osam u okvir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobijediti Everton meni uvijek predstavlja nešto posebno. Zabiti im tri gola neopisivo je dobar osjećaj. Bila je to naša sjajna predstava. Sve što smo tijekom utakmice trebali napraviti, napravili smo", rekao je Gerrard, koji je hat-trickom proslavio svoj jubiliran 400. premierligaški nastup. Iako je slavio, Liverpool je ostao sedmi sastav Premiershipa s dva boda manje od šestoplasiranog Newcastlea. Everton je deveta momčad Premiershipa s pet bodova manje od Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo