VIDEO: / Je li Real sada zaista teško pokraden?

Kada se pogleda usporena snimka sporne situacije iz 47. minute lako je dan kasnije razumjeti ogorčenost realovog vodstva i igrača. A ona je velika. 'Higuainov gol je bio regularan.

4.5.2011.
11:49
VOYO logo

Barcelona je okršaje s Realom zaključila remijem (1:1) u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka kojim se nakon pobjede 2:0 na Santiago Bernabeu plasirala u finale na Wembley (28. svibnja) gdje čeka najvjerojatnije Manchester United.

Prepucavanja najvećih španjolskih klubova, koja traju od posljednje minute prvog dvoboja u Madridu, još nisu zaključena, a Dani Alves je Kraljevski klub ispratio riječima da je riječ o "očajnim luzerima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cristiano Ronaldo, koji je ostao donekle suzdržan tijekom vrijeđanja, je nakon utakmice na Camp Nou otvoreno podržao svojeg trenera Josea Mourinha koji tvrdi da UEFA privilegira Barçu te smatra da im je poništen regularan gol u 47. minuti:

"Barcelona je jako dobro zaštićena i znali smo da će se ovako nešto dogoditi. Higuainov gol je bio regularan. Pique me gurnuo i pao sam na Mascherana, koji se u Engleskoj nikada nije bacao, no u Barceloni je naučio te trikove, kao i ostatak njih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA je na Camp Nou poslala najpoznatijeg svjetskog suca Pierluigija Collinu da nadgleda sudačke odluke, no svejedno su nakon utakmice iz Realove svlačionice pljuštale optužbe na belgijskog suca Franka De Bleeckerea:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=JKwMMI42IB3vx7Rs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znali smo da će se, u slučaju da zabijemo gol, učiniti sve da ne prođemo u finale. Ovo nije dobro za nogomet. Ako se stvari ne promijene, najbolje da svi mi ostanemo kod kuće, a Barcelona neka igra sama sa sobom. Najbolje da sljedeće sezone odmah na početko dodijele Barceloni trofej Lige prvaka", izjavio je ogorčeni Ronaldo, a Alonso dodao:

"Taj nepriznati gol je bio naš prvi korak prema povratku. Razočarani smo jer nismo prošli dalje zbog previše krivih sudačkih odluka. Iskreno, smatram i da su odnosi s nekim igračima Barcelone razrušeni", izjavio je Alonso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Barcelone Pep Guardiola je na kraju svega čestitao suparnicima na otvorenoj i harbroj igri i nije se previše bavio njihovim mukama:

"Želim čestitati Madriđanima što su igrali tako otvoreno i hrabro, licem u lice. Ja, s druge strane, osjećam veliku zahvalnost prema svojim igračima. Sada idemo na Wembley gdje ćemo probati osvojiti naš četvrti europski trofej. Prvo ćemo se malo odmoriti i idemo osvojiti još četiri boda kako bi osigurali naslov prvaka Španjolske. Real ima devet naslova europskog prvaka, uz to su najbogatiji klub na svijetu, znali smo to. Međutim, nismo podlegli njihovoj ofenzivi, osim možda u prvih desetak minuta utakmice. Polufinale je bilo jako napeto i zaista smo sretni što smo na kraju uspjeli", izjavio je Guardiola, ali i prokomentirao sljedeću stepenicu u Ligi prvaka, finale koje će se igrati 28. svibnja u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pričekat ćemo i vidjeti tko će biti naš protivnik i u skladu s tim se pripremiti za utakmicu. Međutim, ako dalje prođe Manchester United, bit će to sasvim različit dvoboj od onog 2009. godine - oni su danas drugačija momčad od one, s drugim napadačima", izjavio je Pep prisjećajući se finala kada je s Barçom osvojio svoj prvi europski naslov.

Guardiolina momčad je u tom finalu igranom u Rimu prije dvije godine 'preživjela' nervozni početak, ali Barçin šef smatra da je konačnih 2:0 pobjedu uvjetovalo nekoliko faktora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica je odlučena kroz niz stvari koje zapravo nismo kontrolirali. U prvim minutama smo imali puno sreće, a nakon toga smo bili bolji od našeg protivnika. Međutim, ako se ponovno sretnemo, bit će to sasvim drugačija utakmica. United je veliki protivnik, a Sir Alex Ferguson jedan od najboljih trenera uopće", zaključio je Guardiola.

Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105030585006 arti-201104280432006 arti-201104290840006 arti-201104280090006 arti-201105010350006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo