Opet u starom jatu / Veliko pojačanje za Rijeku: Na Rujevicu stigao bivši reprezentativac koji zna kako se osvajaju naslovi

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Ovaj 28-godišnji Požežanin iza sebe ima i 12 nastupa za Vatrene, a u karijeri uz tri trofeja s Rijekom ima i osvojen naslov prvaka u Turskoj, četiri titule u Belgiji te dva belgijska Kupa

1.7.2022.
11:16
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Rijeka je na kraju prošle sezone ostala bez svih nositelja igre. Otišli su Robert Murić i Domagoj Pavičić u Tursku, Hrvoje Smolčić je transferiran u Eintracht, a Josip Drmić je besplatno prešao u zagrebački Dinamo. Dodamo li tome činjenicu da se dio posuđenih igrača vratio u matične klubove ne treba čuditi da je sportska javnost klubu s Rujevice predviđala slom u sezoni 2022./2023. no sportski direktor Robert Palikuća i predsjednik Mišković su, izgleda, još jednom na putu da izvuku zeca iz šešira i slože konkurentnu momčad za sam vrh.

Image
Mateo Pavlović /

Rijeka se pojačala s 32-godišnjakom koji stiže iz francuske lige

Image
Mateo Pavlović /

Rijeka se pojačala s 32-godišnjakom koji stiže iz francuske lige

Tu tezu potvrđuje i vijest koja je jutros odjeknula medijskim prostorom. Naime, bivši igrač rijeke i reprezentativac Hrvatske, Matej Mitrović se vratio na Rujevicu. Stoper koji je s Riječanima osvojio prvenstvo i dva Kupa se vratio na Kvarner nakon pet i pol godina igranja u inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigao kao slobodan igrač

On je raskinuo suradnju s Club Bruggeom u kojem je imao ugovor do 2024. godine. U Bruggeu je stigao 2018. godine na posudbu iz turskog Bešiktaša, a Belgijanci su ga platili 3.5 milijuna eura no u četiri i pol godine je zbog učestalih ozljeda odigrao svega pedesetak utakmica.

Inače, Mitrović je jedan od najvećih izlaznih transfera u povijesti Rijeke jer ga je Bešiktaš 2017. godine platio 4.2 milijuna eura. Usprkos činjenici da ima problema s ozljedama Mitrović ima klasu koja bi trebala činiti razliku u HNL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj 28-godišnji Požežanin iza sebe ima i 12 nastupa za Vatrene, a u karijeri uz tri trofeja s Rijekom ima i osvojen naslov prvaka u Turskoj, četiri titule u Belgiji te dva belgijska Kupa. Transfermarkt ga procjenjuje na milijun eura. Mitrović je peto pojačanje Rijeke ovog ljeta. Podsjetimo, ranije su na Rujevicu stigli Dujmović, Pavlović, Vrančić i Alverez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo