čekaju ih operacije / Veliki problemi za 'Vatrene': 'Dalić u kvalifikacije za Euro bez dvojice igrača?!

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija našla se u velikim problemima uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine

31.1.2019.
9:59
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju pogodio je veliki peh. Naime, izbornik Zlatko Dalić mogao bi ostati bez dva važna kotačića svoje momčadi uoči početka kvalifikacija za Euro 2020. godine. 

Preciznije rečeno, bez jednog je već sigurno ostao. Radi se o lijevom beku Dinama iz Kijeva Josipu Pivariću, koji se teško ozlijedio na pripremama svog kluba za nastavak sezone u Marbelli, na jugu Španjolske

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pivariću je prema pisanju Sportskih Novosti pukao prednji križni ligament lijevog koljena. Nevjerojatna slučajnost je da mu se ozljeda dogodila 26. siječnja, točno godinu dana nakon identične ozljede na desnoj nozi - na isti datum 2018. pukao mu je prednji križni ligament desnog koljena. Radi se o jednoj od najtežih ozljeda koja može zadesiti sportaše, Pivarića čeka operacija i pitanje je kad će se ponovno vratiti na nogometne travnjake. 

“Istina je, dogodilo se i u ponedjeljak je magnet potvrdio ono što sam odmah na terenu znao. Nažalost, imam iskustvo od prije tri godine i osjetio sam da se ponovila teška ozljeda, samo na drugoj nozi”, rekao je Pivarić za Sportske Novosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrsaljko ipak mora pod nož

Druga loša vijest za Zlatka Dalića je ozljeda desnog beka reprezentacije. Naime, Šime Vrsaljko morat će na operaciju lijevog koljena koje ga muči još od 19. ožujka 2017. godine. 

Problematična situacija dogodila se na utakmici njegova bivšeg kluba Atletico Madrida i Seville, kad se Vrsaljku zarotirala lijeva noga pri čemu su mu stradali ligamenti koljena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igraču je stradao stražnji križni, ali i medijalni ligament, što je bio početak destabilizacije koljena. Nakon podosta dvojenja i različitih interpretacija liječnika, odlučeno je da Vrsaljko neće na operaciju, nego da će rupturu križnog ligamenta nastojati čim prije riješiti konzervativnim terapijama. Nažalost, vrijeme je pokazalo da je Vrsaljko samo odgađao neizbježno. 

Ovim zahvatom Vrsaljko će trajnije riješiti problem s koljenom, ali će njegovo odsustvo s terena potrajati najmanje šest mjeseci, ovisno o oporavku možda i koji mjesec više, što znači kako ni on neće biti dostupan u kvalifikacijama za Euro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo