VELIKI MAESTRO KONAČNO DOČEKAO SVOJ TRENUTAK: / Pogledajte kako je emotivni Sarri primio svoj prvi veliki trofej u karijeri

Image
Foto: Ap Images

Sarri je postao deseti Talijan koji je slavio u ovom natjecanju, prvi nakon Alberta Malesanija koji je 1999. predvodio Parmu

29.5.2019.
23:28
Ap Images
VOYO logo

Talijanski nogometni stručnjak Maurizio Sarri postao je 39. trener koji je osvojio Kup UEFA ili Europsku ligu, a rekorderi su Španjolac Unai Emery i Talijan Giovanni Trapattoni sa po tri naslova. Pogledajte kako je 60-godišnji Sarri emotivno primio svoje prvo veliko priznanje u karijeri:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarri je postao deseti Talijan koji je slavio u ovom natjecanju, prvi nakon Alberta Malesanija koji je 1999. predvodio Parmu.

HAZARD POSLIJE UTAKMICE BACIO NAVIJAČE CHELSEAJA NA KOLJENA: ‘Bilo je to sedam divnih godina…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Menadžer Arsenala Unai Emery je imao priliku postati novi rekorder sa četiri osvojena naslova, no i dalje dijeli prvo mjesto s Trapattonijem sa po tri naslova.

Emery je sva tri osvojio na klupi Seville (2014, 2015, 2016), dok je Trapattoni dva puta slavio s Juventusom (1977, 1993), a jednom na klupi Intera (1991).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠTO SE DOGODILO S MATEOM? Zabljesnuo je i srušio internet; ‘Još nije kasno da mu se ispričate za ponižavanje od malo ranije’

Po dva naslova pobjednika imaju petorica trenera Španjolci Luis Molowny (Real Madrid), Juande Ramos (Sevilla) i Rafael Benitez (Valencia, Chelsea), Portugalac Jose Mourinho (Porto, Manchester United) i Argentinac Diego Simeone (Atletico Madrid).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benitez i Mourinho -"special two"

Engleski menadžer Bill Nicholson imao je čast prvi osvojiti Kup UEFA na klupi Tottenhama 1972. godine, dok se Španjolac Quique Sanchez Flores na klupi Atletico Madrida upisao u povijest kao prvi pobjednik Europske lige.

Jedina dva trenera koja su osvojila i Kup UEFA i Europsku ligu bili su Rafa Benitez i Jose Mourinho. Benitez je Kup UEFA je osvojio 2004. s Valencijom, a Europsku ligu 2013. na klupi Chelsea, dok je Mourinho u Kup UEFA pobijedio 2003. s Portom, a Europsku ligu 2017. na klupi Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KOVAČIĆ POSTAO HRVATSKI REKORDER: Nikome osim njemu ovako nešto nije pošlo za rukom

Talijani su Sarrijevim slavljem dostigli Španjolce i sada imaju po 10 naslova, a zatim slijede Nizozemci (6), Nijemci (5), Englezi (4)...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo