Potpuno ludilo

VELIKI JUNAK LEICESTERA OTKRIO: ‘Policija je u ponedjeljak morala blokirati moju ulicu’

Neopisiva je euforija vladala u subotu na King Power stadionu gdje su nogometaši Leicester Cityja primili pehar za senzacionalni naslov engleskog prvaka, prvi u povijesti za ovaj mali klub.

Jedan od najvećih junaka ovog pothvata je Jamie Vardy koji je s 24 pogotka trenutno drugi strijelac Premier lige. Vardy je prije samo šest godina igrao u osmoj ligi, a danas je kao 29-godišnjak engleski prvak i reprezentativac.

‘Netko je bacio čini na mene’

“Mislim da je netko bacio čini na mene da bi se ovo dogodilo. Bio je ovo jako, jako dugačak proces da bih došao na ovo gdje sam danas. Ne bih to uspio bez prijatelja i momčadi. Osjećaj je nevjerojatan, ne mogu ga opisati riječima. Svi u momčadi smo kao braća, i izvan treninga smo u stalnom kontaktu”, rekao je Vardy za Sky Sports.

Cijela je momčad u ponedjeljak unjegovom domu gledala utakmicu između Chelseaja i Tottenhama (2-2) nakon koje je postalo jasno da je Leicester City novi prvak.

“Nakon Tottenhamova remija policija je morala blokirati moju ulicu. Tisuće su navijača bile vani”, otkrio je sjajni napadač.

‘Vjerovao sam da ću biti prvak’

A trenerski tvorac ove senzacije Claudio Ranieri sa 64 je godine dočekao prvi naslov nacionalnog prvaka.

“Ovo je fantastično, navijači su nevjerojatni, cijelu su nas sezonu gurali. Ovo je čudesan trenutak za mene jer nisam baš najmlađi. Podići ovaj pehar je nešto posebno, osvajao sam kupove u Španjolskoj i Italiji, ali biti prvak ovdje je fantastično. Vjerovao sam da ću prije ili kasnije osvojiti naslov, ali nisam mogao zamisliti da će to biti ovdje. Bila je ovo luda sezona”, poručio je Ranieri.

 

 

Povratak na Net.hr