VELIKA POBJEDA JANICE KOSTELIĆ: / HNS popustio pod pritiskom, morat će poštovati Zakon o sportu!

Image

U utorak je u Zagrebu održana redovna Skupština HNS-a.

7.3.2017.
13:27
VOYO logo

Prije nego što je bilo govora o mišljenju Državnog ureda za sport o usklađenosti sa Zakonom o sportu prihvaćena je ostavka Damira Miškovića pa on i službeno više nije dopredsjednik HNS-a, ali i dalje ostaje u Izvršnom odboru.

Image
ODLAZI LI S ČELA /

HNS-a? Šuker dao potpuno nesuvisao odgovor, nikome nije jasno što je htio reći

Image
ODLAZI LI S ČELA /

HNS-a? Šuker dao potpuno nesuvisao odgovor, nikome nije jasno što je htio reći

Nakon prihvaćanja Miškovićeve ostavke čelnici HNS-a na njegovo mjesto izabrali su MarijanaKustića, također iz NS-a Ličko-senjske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pohvalili su se u HNS-u prihodima u prošloj godini. Oni su iznosili 202 milijuna kuna, dok su rashodi bili 195,6 milijuna tako da je Savez godinu završio u plusu. Potom je slijedila tema dana.

Zakon o sportu

JANICA STALA NA KRAJ ŠUKERU I MAMIĆU? HNS napokon mora početi poštovati Zakon o sportu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DamirVrbanović je progovorio o očitovanju Središnjeg državnog ureda za sport te je rekao predstavnicima županijskih saveza kako će svi u roku od 48 sati dobiti naputke prema kojima moraju poslovati.

"Radi se o činjenicama koje smo saznali u ponedjeljak poslijepodne te ništa nije moglo biti pripremljeno za Skupštinu. To se očitovanje odnosi na Članke 46. i 47. Zakona o sportu. Mi smo i dalje uvjereni u tumačenje kojeg smo se dugo vremena držali, potvrđeno od strane svih stručnjaka koje smo kontaktirali, međutim ovakvo mišljenje Državnog ureda za sport znači da se stvari mijenjaju. Unutar 48 sati županijski će savezi dobiti upute o daljnjem djelovanje, a i mi otvaramo proceduru prilagodbe. Nakon Skupštine uslijedit će aktivnosti u tom smjeru, o čemu će mediji biti obaviješteni", rekao je Izvršni direktor HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spor je nastao oko različitog tretiranja položaja profesionalnih klubova i dok u SDUŠ-u tvrde da barem "polovina klubova koji sudjeluju u najvišem stupnju natjecanja imaju profesionalni status", u HNS-u ne odustaju od teze da se čak 93.3 posto nogometnih natjecanja u Hrvatskoj odvija na amaterskoj osnovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije Skupštine Vrbanović je malo više pažnje posvetio ovom gorućem pitanju, javlja Goal.

Ustavna tužba i promjena Zakona

"Stigao je dokument iz Ureda za sport. Njihovo mišljenje odnosi se na dva članka. Oni drugačije od nas tumače propise. Dokument koji smo dobili ozbiljno smo promotrili. Pokrenut ćemo procedure i raditi po Zakonu o sportu", kazao je Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dalje osporavamo taj članak i sada je sve na pravnicima. Primijetili smo neke nepravilnosti i neprovedivost Zakona, a to sada nema veze sa sportom. Riječ je o tehničkoj pogrešci i načinu interpretacije članka. Po nama Zakon ide na sramotu onih koji su ga donijeli. Nema drame, a u sportu se ništa bitno neće promijeniti", kazao je Vrbanović pa je priznao.

"Iznenadio nas je takav dokument. U kontaktu smo s premijerom i ljudima iz Središnjeg ureda za sport. Čuli smo da se sprema novi zakon i mislimo da je to najbolje za sve. Problme treba rješavati i drugdje, a ne samo u nogometu", rekao je Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i da je HNS s još tri sportska saveza podnio Ustavu tužbu.

"Ne slažemo s ovakvim odlukama. I sada krećemo u pravnu proceduru. Dok traje proces moramo primjenjivati mišljenje Ureda za sport", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo i zašto tek sada ova odluka dolazi na dnevni red. Stižu lokalni izbori. To je svima jasno, ali mi i dalje mislimo da smo u pravu" završio je Vrbanović o ovoj tematici.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo