OSIJEK NOKAUTIRAO DINAMO / Bjeličin specijalni jocker odveo bijelo-plave na prvo mjesto HNL-a: Dugo će se slaviti u noć u nepokorenom gradu na Dravi

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Antonio Mance drugi put zaredom donio je svojim golom 3 boda. Ovog puta, bodovi su vrijedni čela HNL-a. Bila je ovo 1000 utakmica za Osijek u HNL-u

27.2.2022.
19:55
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

25. kolo HNL-a

Stadion: Gradski vrt

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledatelja: Oko 7000

OSIJEK - DINAMO 1-0

OSIJEK: Ivušić - Bralić, Lončar, Škorić - Miloš, Žaper, Kleinheisler, Fiolić, Jurčević - Caktaš, Mierez
Klupa: Malenica, Hiroš, Brlek, Fućak, Topčagić, Bohar, Lovrić, Mance

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Livaković - Theophile-Catherine, Šutalo, Franjić - Ristovski, Mišić, Gojak, Bočkaj - Tolić - Petković, Oršić
Klupa: Zagorac, Moharrami, Štefulj, Andrić, Emreli, Bulat, Dilaver, Menalo, Špikić

Ljestvica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek 25 15 7 3 38-19 52

Dinamo 24 15 5 4 47-18 50

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka 25 15 4 6 52-35 49

Hajduk 24 14 5 5 46-24 47

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva 25 8 8 9 37-34 32

Gorica 25 8 5 12 29-41 29

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven Belupo 25 8 5 12 27-37 29

Šibenik 25 7 5 13 35-48 26

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra 1961 25 6 4 15 31-50 22

Hr. dragovoljac 25 2 4 19 22-58 10

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Osijeka u nedjelju su u derbiju 25. kola HNL-a nokautirali Dinamo za svoj 75. rođendan i izbili na čelo HNL-a. Antonio Mance, taj novi specijalni Bjeličin jocker, zabio je gol u 78. minuti za tri važna boda, na asistenciju Fiolića.

Image
INCIDENT U GRADSKOM VRTU /

Neredi nakon derbija Osijeka i Dinama: Interventna i redari na terenu hvatali navijače; Ovo niste mogli vidjeti u prijenosu

Image
INCIDENT U GRADSKOM VRTU /

Neredi nakon derbija Osijeka i Dinama: Interventna i redari na terenu hvatali navijače; Ovo niste mogli vidjeti u prijenosu

Mance po drugi put uzastopce zabio za 3 boda Osijeka

Za spomenuti kako je Antonio Mance po drugi put zaredom zabio za Osijek i donio momčadi pobjedu. Ovog puta, zatresao je mrežu nakon svega 3 minute po ulasku u igru...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prošlom kolu zabio je za pobjedu 3-2 protiv Istre 1961 u petoj minuti nadoknade, a sada je njegov pogodak odlučio i derbi za prvo mjesto elitnog razreda hrvatskog nogometa.

Na tribinama stadiona Gradski vrt okupilo se oko 7.000 gledatelja. Ulaznice su bile rasprodane tri dana ranije, a sukladno važećim epidemiološkim mjerama u prodaji je bilo 40 posto kapaciteta svake tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo kako je Osijek u povodu 75- rođendana kluba nastupio u rođendanskom dresu koji je inspiriran dresovima s kraja 80-ih godina i s prepoznatljivim bijelo-plavim bojama.

Čvrsto i žustro

Počelo je kako se i očekivalo, čvrsto i žustro na obje strane. Osijek je bio nešto bolji u otvaranju, no u prvih 20 minuta nije bilo većih uzbuđenja. Prvu izraženiju priliku imali su gosti u 20. minuti, Bočkaj je ubacio s lijeve strane, a Petković  pucao glavom pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 28. minuti iz daljine je pokušao Kleinheislera, ali je Livaković bio spreman. U 39. minuti efektan pokušaj Miereza "škaricama" ipak nije bio dovoljno precizan. U prvih 45 minuta i jedni i drugi teško su dolazili do prilika, nitko nije želio previše riskirati.

Prva akcija vrijedna spomena u nastavku bila je u 57. minuti, Kleinheisler je pucao s dvadesetak metara, međutim nije bilo većih problema za Livakovića. U 59. je pucao i Fiolić, ali pored gola, a u 67. minuti smo vidjeli novi pokušaj Kleinheslera sa 20-ak metara, ali pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je imao odličnu priliku u 69. minuti, Oršić je pucao iz slobodnog udarca sa 20 metara, ali je Ivušić bio spreman, a na odbijenu loptu se spetljao Andrić.

Mance se odlično snašao

U 78. minuti smo napokon vidjeli i pogodak. Samo tri minute nakon što je ušao, Mance je zabio za 1-0. Borbeni Kleinheisler je osvojio loptu na rubu kaznenog prostora i asistirao Manceu u petercu. Osijekov napadač se odlično snašao pored Šutala i Theophilea i zabio za vodstvo domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja susret Dinamo je pokušavao izjednačiti, ali nije uspio.

Osijek je ovom pobjedom preuzeo vodstvo sa 52 boda, Dinamo je drugi s dva boda manje i susretom manje, dok je Rijeka treća sa 49 bodova. Hajduk je četvrti sa 47 bodova i susretom manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na začelju je Hrvatski dragovoljac sa 10 bodova.

Prva HNL - 25. kolo
Šibenik - Istra 1961 2-1 (Marin 53, Delić 63 / Beljo 45+2)
Osijek - Dinamo 1-0 (Mance 78)
U subotu:
Lokomotiva - Gorica 2-0 (Kulenović 18, Dabro 72)
Hajduk - Rijeka 1-3 (Livaja 69 / Drmić 17, Vučkić 33, Krešić 86)
U petak
Slaven B. - Hr. dragovoljac 1-0 (Brković 64-11m)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVA JE UTAKMICA

90' - Igrat će se još najmanje 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87 - Korner za Osijek.

83' - Puno je Osječana iza lopte, to je ono što želi Bjelica.

81' - Leovac ulazi, Kleinheisle izlazi.

77' - GOOOL - Antonio Mance, Bjeličin jocker, drugi susret zaredom zabija gol za Osijek.

75' - Oršić izlazi.

73' - Lovrić ulazi u igru umjesto Miereza. Evo nam i debija Lovrića u Osijeku. Brlek ulazi, Bralić izlazi.

71' - Velika bakljada BBB-ovaca. Utakmica je prekinuta. Spustio se gusti dim, gori sve tamo u sektoru gdje su smješteni navijači Dinama.

70' - Oršić je tukao, ide to pored vratnice.

63' - Još jedan udarac za Dinamo, ali nedovoljno opasan. Andrić je opalio iz prve, ali Ivušić je to ukrotio.

59' - Petar Bočkaj je izašao iz igre uz salve zvižduka. Nije briljirao danas, jako puno je griješio pa ga je Kopić izvadio na klupu. Ušao je Komnen Andrić što znači kako će se on pridružiti Petkoviću u napadu, a Oršić ide na lijevi bok. 

55' - Živnula je utakmica u nastavku, moglo bi se sad zahuhtati do kraja. Dinamo je pojačao ritam i pokušava taj veliki posjed lopte pretočiti u nešto opasno. Osječani se i dalje uzdaju u kontre i polukontre. Evo ga, Osijek kreće, sada su brzom tranzicijom prenijeli loptu na suparničku polovicu, Kleinheisler je dobio loptu na nekih 25 metara od gola i opalio po golu, ide to, ali ravno u Livakovića... Tribine su poskočile dodatno...

49' - Dinamovci sad traže penal... Ristovski je ubacio s desne strane, Bralić i Oršić bili su u duelu u petercu Osijeka, a lopta je pogodila igrača domaćih u ruku. Oršić je odmah pokazao sucu da je Bralić dirao loptu rukom, skočila je i klupa Dinama, ali Pajač je samo odmahnuo i nema šanse da reagira. Smatra da je stoper Osijeka ruku imao u prirodnom položaju, a s tim se složila i VAR soba koja nije reagirala. Nastavlja se utakmica...

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme.

40' - Petar Bočkaj je u prilici, jao kako je ovo bilo blizu. Bočkaj je mogao baciti u očaj Osijek, bivši klub. Zvižde mu s tribina, doduše ne onako da para uši, ali se čuju.

39' - Uf, kakav pokušaj Miereza škaricama nakon ubačaja s lijeve strane. Stradao je tamo Franjić. Bit će sve u redu s njim.

37' - Osijek sad ima napad, ali gube loptu i Dinamo ide u kontru. No, vraćaju se Osječani.

36' - Malo manje od 10 minuta do kraja prvog dijela. 0-0

30' - Drugi udarac iz kuta za Osijek. Caktaš je ubacio na drugu vratnicu, Ristovski izbacuje, evo šanse sad za Osijek, ali nema ništa od toga.

24' - Kohorta je zapalila baklje, iznad stadiona u tijeku je vatromet.

23' - Vrte dinamovci loptu s jedne na drugu stranu, traže rupu u obrani, ali osječki obrambeni blok je propušta ništa. Nenad Bjelica dobro je spremio momčad defanzivno. Osječani su se u ovim trenucima orijentirali na kontre i polukontre.

14' - Dinamo ima blagu inicijativu, Osijek se malo povukao.

10' - Osijek igra dosta okomito. Sad jedan ubačaj u šesnaesterac, čisti to obrana Dinama. Petković vodi žestoku bitku s Lončarićem.

5' - Tolić je za izvrsno probio taj blok Osijeka i s lijeve strane oštro ubacio u sredinu, ali nitko nije bio na mjestu, a i lopta je bila prebrza.

4' - Mijo Caktaš je ipak malo povučeniji. 3-4-3 je formacija Osijeka.

1' - Počela je utakmica. Danas je i 75. rođendan NK Osijek.

Glavni sudac je Igor Pajač. 

17.55 - Dinamo utakmicu dočekuje nakon pobjede protiv Seville, sa samopouzdanjem. Riječ je i o dvije najbolje obrane lige. Dinamo je primio 17 golova, Osijek 19.

16.54 - Inače, Dinamo je u Osijeku slavio samo jednom u posljednjih 6 susreta. To im je najgori učinak u gostima protiv bilo kojeg kluba u istom broju utakmica.

16.49 - Osijek je uoči derbija objavio da su prvog dana slobodne prodaje rasprodane sve dostupne ulaznice za utakmicu protiv Dinama.

16.43 - Stigli su sastavi. Domaći trener Nenad Bjelica odlučio je Lovrića ostaviti na klupi za sad. Vjerojatno će ga uvesti u igru, pretpostavljamo. Željko Kopić, s druge strane, u prvih 11 za ovaj dvoboj vratio je Petra Bočkaja, donedavnog praktički igrača Osijeka.

NAJAVA

U nedjelju u 18 sati na raspredu je veliki derbi 25. kola Prve HNL između Osijeka i Dinama. Zagrebačka ekipa trenutno je na prvom mjestu, ali ima samo jedan bod ispred drugoplasiranog Osijeka i trećeplasirane Rijeke. Međutim, Dinamo ima tek 23 odigrane utakmice, Osijek je na 24, dok Rijeka ima 25 odigranih. Utakmicu možete pratiti uživo u tekstnom prijenosu na portalu Net.hr ili na televizijskom kanalu Arena Sport 3.

U slučaju pobjede Dinamo bi se malo odlijepio od ostatka pratitelja i još bi imao te dvije utakmice manje. No, derbi na Gradskom vrtu bit će nikad napetiji jer su se obje momčadi pojačale u zimskom prijelaznom roku, a isto tako Dinamo je u četvrtak igrao veoma tešku utakmicu protiv Seville i moguće je da će to ostaviti traga.

Nema Ademija

Veliki problem za Dinamo bit će izostanak kapetana i ključno igrača veznog reda, Arijana Ademija, a o tome je trener Željko Kopić govorio uoči utakmice.

“Situacija je više-manje slična. Do pred sam početak utakmice ćemo vidjeti možemo li jednog, dvojicu, od ovih koji su van stroja, koristiti. Perić sigurno nije s nama, Ademi sigurno nije s nama, ovo ostalo ćemo još vidjeti”, rekao je Kopić.

Komentirao je i igru Osijeka.

“Osijek ima svoj specifičan način igre. Očekujem veliki broj duela, veliku količinu energije, znamo na koji način će se Osijek suprotstaviti. Doveli su i par pojačanja. Samim time su iskazali visoke ambicije za borbu za najviše pozicije. Tako da, idemo igrati derbi utakmicu. Izazovna utakmica za nas. A na nama je da budemo na pravoj razini", izjavio je trener Dinama.

Igrat će Lovrić

Susret je najavio i Nenad Bjelica, a otkrio je kako će gotovo sigurno igrati Kristijan Lovrić, najveće ovosezonsko pojačanje.

"Odradio je sve treninge od utorka. Nije nastupio jer nismo htjeli ulaziti u bilo kakav rizik. Sigurno da ga se može očekivati od prve minute", rekao je Bjelica i onda komentirao Dinamo.

"Dvije godine sam bio u ritmu dvije utakmice tjedno i naravno da nije lagano nositi se s time. Mi isključivo vodimo brigu o samim sebi. Znamo kvalitete Dinama, ali ne opterećujemo momčad s time nego pokušavamo da se igrači fokusiraju na zadatke na terenu. Morate biti 90 minuta na stopostotnom učinku. Dinamo je pokazao protiv Seville da se može pobijediti kvalitetniju momčad, zašto mi to ne bismo pokazali u nedjelju", zapitao se Bjelica.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo