VELIČANSTVEN DOČEK U NEW YORKU U ČAST JUNAKINJAMA ČITAVOG ŽENSKOG SPORTA: / No, pitanje je hoće li kod Trumpa na prijem

Image
Foto: Profimedia

Pitanje je hoće li biti osvajačice ženskog nogometnog SP-a na prijemu kod predsjednika SAD-a Donalda Trumpa

10.7.2019.
13:54
Profimedia
VOYO logo

Američkim nogometašicama, koje su u nedjelju u Lyonu osvojile četvrti naslov svjetskih prvakinja, bit će u srijedu u New Yorku priređen veličanstven doček na kojem se očekuje desetine tisuća ljudi. Doček počinje u 15.30 sati po srednjoeuropskom vremenu, a nogometašice će se u panoramskom autobusu provesti dijelom avenije Broadway, od Battery Parka do Gradske vijećnice, gdje će ih primiti gradonačelnik Bill de Blasio.

Image
ONE SU JUNAKINJE ČITAVOG ŽENSKOG SPORTA: /

Igrale su protiv anomalija i predrasuda i pobijedile ih

Image
ONE SU JUNAKINJE ČITAVOG ŽENSKOG SPORTA: /

Igrale su protiv anomalija i predrasuda i pobijedile ih

2. konfeti parada

Bit će to druga tzv. konfeti parada za američke nogometašice, prva im je priređena 2015., također nakon osvajanja naslova svjetskih prvakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tzv. trasi "Canyon of Heroes" u New Yorku u proteklih 130 godina održane su brojne parade u čast američkih vojnika i državnika, zatim u čast stranim državnicima (Charles de Gaulle, Winston Churchill, Nelson Mandela), pilotima Charlesu Lindberghu i Ameliji Earhart, koji su sami preletjeli Atlantik, astronautima iz misije Apollo 11 koji su sletjeli na Mjesec (Neil Armstrong, Buzz Aldrin, Michael Collins), te brojnim poznatim sportašima i drugim osobama iz javnog života.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Velike jabuke - LA

Nakon dočeka u New Yorku nogometašice će otputovati u Los Angeles gdje ih čeka sličan doček. No, pitanje je hoće li biti na prijemu kod predsjednika SAD-a Donalda Trumpa. Naime, kapetanica reprezentacije Megan Rapinoe, koja je proglašena za najbolju igračicu SP-a, već je ranije kazala kako neće otići u Bijelu kuću dok u njoj stoluje Donald Trump, jer su njegovi stavovi, ali i potezi administracije, štetni za niz društvenih manjina, uključujući i LGBT zajednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo